Zelenski: Războiul cu Rusia este mai aproape de sfârșit decât cred mulți oameni: „Cred că suntem mai aproape de pace decât ne imaginăm”

Zelenski: Războiul cu Rusia este mai aproape de sfârșit decât cred mulți oameni: „Cred că suntem mai aproape de pace decât ne imaginăm”
Sursa foto:: Hepta - Zuma Press / POU

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că el consideră că războiul cu Rusia este „mai aproape de sfârșit” decât cred mulți oameni și a cerut aliaților să întărească armata Ucrainei.

Zelenski crede că Ucraina se apropie de o pace

În fragmente dintr-un interviu cu Good Morning America de la ABC News, care urmează să fie difuzat integral, președintele Ucrainei a spus: „Cred că suntem mai aproape de pace decât ne imaginăm… Suntem mai aproape de sfârșitul războiului.”

El a adăugat: „De aceea le cerem prietenilor noștri, aliaților noștri, să ne întărească. Este foarte important.” Zelenski a declarat pentru ABC că lui Vladimir Putin îi este „frică” de operațiunea Kursk a Ucrainei, în care aceasta a ocupat peste 1.000 de km pătrați de teritoriu rusesc.

Zelenski se află în SUA pentru a participa la sesiunile de la Adunarea Generală a ONU, precum și pentru a prezenta un „plan de victorie” președintelui american Joe Biden și aspiranților la președinție Kamala Harris și Donald Trump, arată The Guardian.

Trump a sugerat că Zelenski vrea ca Harris să câștige alegerile

După o întâlnire bipartizană cu membrii Congresului SUA, Zelenski a spus că „o acțiune decisivă acum ar putea grăbi încheierea justă a agresiunii ruse împotriva Ucrainei de anul viitor”. SUA au jucat un „rol critic” în protejarea libertății în întreaga lume, a spus el într-o postare pe Telegram și a lăudat Congresul SUA și ambele partide principale pentru „angajamentul lor neclintit față de această cauză”.

Comentariile sale au venit în timp ce candidatul republican la președinție, Trump a sugerat că Zelenski vrea ca Harris să câștige alegerile din noiembrie. „Cred că Zelenski este cel mai mare vânzător din istorie. De fiecare dată când vine în țară, pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a spus Trump la un miting din Pennsylvania. „Își dorește atât de mult ca ei [democrații] să câștige aceste alegeri.

” Trump a spus că, dacă va câștiga alegerile, îi va suna pe Putin și Zelenski și îi va îndemna să ajungă la un acord pentru a pune capăt războiului.

Zelenski a purtat luni discuții la New York cu lideri germani, indieni și japonezi, încercând să susțină eforturile de război ale Kievului. „Am vorbit despre cum să facem o pace mai dreaptă”, a scris Zelenski pe Telegram, după întâlnirea cu cancelarul german Olaf Scholz. „Important este să ne menținem unitatea.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`