Tipul de bere tot mai des consumat la Oktoberfest. Organizatorii sunt uimiți de alegerea oamenilor

Tipul de bere tot mai des consumat la Oktoberfest. Organizatorii sunt uimiți de alegerea oamenilor
Sursa Foto: Freepik.com

Festivalul Oktoberfest a început în acest weekend, în Munchen. Organizatorii au fost uimiți de preferința oamenilor care au sosit la festivalul berii.

Oamenii preferă berea fără alcool

Gusturile oamenilor s-au schimbat, dacă până acum berea cu alcool era consumată în cantitate mare la acest festival, acum, aceștia preferă berea fără alcool. Unii spun că o aleg pentru că are mai puține calorii, în timp ce alții spun că o preferă pentru că a doua zi nu îi doare capul, informează știrileprotv.

„Piața băuturilor fără alcool a reprezentat de-a lungul anilor doar 2% sau 3% din întreaga producție de bere din Germania, dar, în ultimii doi-trei ani a înregistrat o creștere mare. Așa că, acum, aproape 10% din întreaga producție germană de bere este deținută de bere fără alcool, iar procentul crește din ce în ce mai mult”, a spus director general al Societății de cercetare a hameiului.

Soiuri speciale de haimei pentru berea fără alcool

Dar, lipsa alcoolului în bere afectează gustul, dar producătorii au avut grijă de acest aspect foarte important.

„Berarii știu că dacă reduceți alcoolul sau dacă nu mai ai deloc alcool în bere, calitatea aromei ar putea să scadă. Așa că am început să cultivăm soiuri speciale de hamei care să aducă același gust obișnuit și berii fără alcool”, a mai adăugat director general al Societății de cercetare a hameiului.

Datele arată că cei care prefer berea fără alcool fie au renunțat la consumul acestuia, fie vor să bea mai multă bere, dar fără să fie mahmuri următoarea zi. Ba mai mult, băutura este preferată și de femeile însărcinate sau de persoane care au probleme de sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`