Iniţiativa USR care ar fi reparat nedreptăţi făcute pensionarilor, respinsă de senatorii PSD şi PNL din Comisia de Muncă

Iniţiativa USR care ar fi reparat nedreptăţi făcute pensionarilor, respinsă de senatorii PSD şi PNL din Comisia de Muncă
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR anunță că inițiativa sa care ar fi reparat nedreptatea făcută pensionarilor ce au lucrat în condiții grele a fost respinsă de senatorii PSD și PNL din Comisia pentru Muncă.

Ce prevede proiectul USR despre pensii, respins de PSD și PNL

Proiectul USR propune modificarea noii Legi a pensiilor, astfel încât să fie recunoscute condițiile deosebite şi speciale de muncă pentru angajații ale căror condiții de muncă nu au fost normalizate, urmând ca aceștia să beneficieze în continuare de reducerea vârstei de pensionare şi de un mod mai avantajos de calcul pentru pensia încasată.

Senatorul USR Ștefan Pălărie, membru al Comisiei pentru Muncă din Senat, i-a acuzat pe PSD-iști și PNL-iști de ipocrizie, deoarece una spun public și alta votează: „Pentru toate persoanele defavorizate, PSD și PNL nu au găsit bani. Deși existau soluții, au decis să le respingă. Nu grija pentru cei cu probleme reale este prioritatea PSD și PNL, ci protejarea propriilor privilegii”.

„PSD și PNL refuză cu agresivitate să corecteze această nedreptate. (…) Grija lor față de contributivitatea celor cu grupe de muncă este doar declarativă. PSD și PNL au votat cu sete să le ia oamenilor banii cu care au contribuit suplimentar”, a declarat și deputatul USR Radu Miruță.

USR: Reprezentantul Asociației Nevăzătorilor a plecat cu lacrimi în ochi din cauza PSD și PNL

USR mai acuză că PSD și PNL au respins și amendamentele care ar fi reparat nedreptatea făcută persoanelor cu dizabilități: „Cu un cinism fantastic, acum un an, când noua Lege a Pensiilor era dezbătută în Parlament, reprezentantul Asociației Nevăzătorilor a plecat cu lacrimi în ochi după ce parlamentarii PSD și PNL au spus clar că nu-i interesează ce probleme creează noua lege. USR a pus pe masa Parlamentului o soluție și pentru această mare nedreptate, dar PSD și PNL au ignorat și această propunere”.

Țoiu (USR): Noi vom continua să luptăm pentru pensionari

La rândul ei, deputata USR Oana Țoiu, coinițiatoare a proiectului legislativ, a atras atenția că pensionarii nedreptățiți la recalculare mai au la dispoziție doar 10 zile pentru a-și căuta dreptatea în instanță: „Apoi nu există cadrul legal ca erorile să fie refăcute, ca sumele corectate să le fie plătite retroactiv sau ca cei care se pensionează în septembrie-octombrie să nu piardă direct și 500-1.000 de lei la pensie. Singura soluție din Parlament pentru grupele de muncă și persoanele cu dizabilități este legea noastră pe care au blocat-o astăzi. Este clar că nu vor soluții, ci doar să amăgească cinic oameni care au muncit o viață. Noi vom continua să ne luptăm pentru ei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`