Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase

Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
Foto: Pixabey

În rețelete de murături, cele două ingrediente care trebuie adăugate sunt cimbrul și hreanul. O bucătăreasă din Maramureș a explicat de ce sunt atât de importante cele două ingrediente.

De ce trebuie să adăugăm cimbru și hrean

Indiferent de zona României, toate rețetele pentru murături includ cimbru sau hrean. Lili, o bucătăreasă din Maramureș a explicat că aceste două ingrediente sunt necesare pentru ca murăturile să reziste mai mult. Aceste două ingrediente sunt foarte importante mai ales la castraveții murați, conform click.ro. 

„Murăturile se pun cu hrean, cimbru şi mărar. Castraveții trebuie să vină din grădină, totul din gradină nu din Spania unde am lucrat eu 20 de ani”, explică Lili. Condimentele sunt foarte importante și sunt ingredientul principal al murăturilor.

Ce trebuie să adăugăm la murături

Pe lângă ingredientele precum cimbru, mărar sau hrean, este foarte important să adăugăm și boabe de piper. De asemenea, un cățel de usturoi poate să adauge un plus de savoare, la fel ca foile de dafin, boabele de muștar sau pătrunjelul.

Pe lângă condimente, este foarte important ca la murături să adăugăm legume proaspete, iar pentru o aromă cât mai intensă este recomandat să alegem produsele din producția locală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`