Trei români se află pe lista Europol a celor mai periculoși infractori. Cine sunt aceștia și ce infracțiuni au comis

Trei români se află pe lista Europol a celor mai periculoși infractori. Cine sunt aceștia și ce infracțiuni au comis
Sursa foto: Captura Youtube

Trei români sunt căutați internațional pentru crimă, trafic de persoane, trafic de droguri și pornografie infantilă, ajungând astfel pe lista Europol a celor mai periculoși infractori.

După ce au reușit să fugă și să se ascundă de autorități, fără a lăsa vreun indiciu, cei trei bărbați români au ajuns pe lista celor mai căutați infractori din Europa, conform Digi24.

Adrian Munteanu – condamnat pentru trafic de persoane

Adrian Munteanu este primul dintre cei trei infractori români căutați internațional, fiind condamnat 11 ani și 8 luni, pentru trafic de persoane. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, era liderul unei rețele de trafic de persoane, care racola tinere din medii defavorizate și ulterior, le obliga să părăsească țara și să presteze servicii sexuale plătite. Autoritățile au identificat 17 victime ale rețelei conduse de Adrian Munteanu, dintre care trei fete abia împliniseră vârsta de 15 ani. Bărbatul a părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței și este căutat de peste un an de către autorități.

Adrian Cotoș – condamnat pentru trafic de droguri de mare risc

Adrian Cotoș este al doilea român pe lista Europol al celor mai periculoși infractori, fiind condamnat la 10 ani și 6 luni, pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul a mai primit și în 2015 o sentință de 8 ani, pentru fraudă informatică și amenințare de persoane, însă a fost eliberat înainte de executarea întregii pedepse. În prezent, este căutat de mai bine de un an.

Viorel Nae – condamnat pentru crimă

Viorel Nae este al treilea român de pe lista Europol, reușind pentru mai bine de 30 de ani să nu fie prins de către autorități. Bărbatul poreclit „Jaga” a fost condamnat în 1991, după ce a omorât o persoană într-o biserică din Ungaria. Dosarul lui Viorel Nae a fost redeschis în 2023, după ce autoritățile maghiare au sesizat existența mai multor conexiuni între dosarul deschis în 1991 și un dosar deschis recent. Anchetatorii au confirmat implicarea infractorului român în cazul care a avut loc în 2023, după compararea amprentelor din ambele dosare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`