Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă

Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump săptămâna trecută în Florida lăsase cu câteva luni în urmă un mesaj prin care îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea o recompensă de 150.000 de dolari pentru oricine ar fi reușit să îl ucidă pe candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din SUA, relatează Politico.

Mesajul lăsat de Ryan Routh

Procurorii spun că suspectul Ryan Routh plasase scrisoare scrisă de mână într-o cutie cu unelte și materiale de construcții, pe care o lăsase în locuința unui asociat. Adresat „Lumii”, mesajul denigra profilul moral al lui Donald Trump și îi critica politica față de Iran.

„Asta a fost o tentativă de asasinare a lui Donald Trump, dar v-am dezamăgit. Am încercat tot ce am putut (…). Ține de voi să duceți treaba la capăt; și îi voi oferi 150.000 de dolari oricui poate finaliza sarcina”, ar fi scris Routh într-unul dintre paragrafele scrisorii prezentate de procurorii americani luni în instanță.

„Oricine de pe glob, de la cel mai mic la cel mai mare, știe că Trump este nepotrivit pentru nimic, cu atât mai puțin să fie președinte al SUA. Președinții SUA trebuie măcar să întruchipeze țesătura morală care este America și să fie amabili, grijulii, altruiști, și să țină mereu cu umanitatea”, ar mai fi scris suspectul în aceeași scrisoare.

Donald Trump, vizat de două tentative de asasinat în două luni

Înregistrările telefonice arată că Routh călătorise din Carolina de Nord la Palm Beach pe 14 august. El vizitase zona tentativei de asasinat de mai multe ori înainte de a fi arestat.

Donald Trump juca golf la Palm Beach pe 15 septembrie, când un agent al Serviciului Secret l-a observat pe Ryan Routh, care stătea în spatele unui gard cu o armă semiautomată și a tras în direcția președintelui american.

A fost a doua tentativă de asasinat care l-a vizat pe republican, după cea din 13 iulie, din timpul unui miting electoral desfășurat în Pennsylvania.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:23 - Diana Stoica: Klaus Iohannis nu adună voturi nici pentru o asociație de proprietari în momentul de față. Un om ca el își dorește tot (VIDEO)
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase