Mircea Fechet: Verificăm constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut. Vom verifica 1.200 de km de diguri

Mircea Fechet: Verificăm constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut. Vom verifica 1.200 de km de diguri
Foto: Mircea Fechet / Facebook

Autoritățile verifică în mod constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, luni, într-o postare pe Facebook.

Verificări în zonele cu risc de inundații

Ministrul Mediului a oferit detalii despre stadiul verificărilor.

„Verificăm constant debitul Dunării și zonele în care riscul de inundații este crescut. Astăzi, împreună cu experți de la Apele Române și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență am survolat aceste zone”, a afirmat Mircea Fechet.

„Este vorba de 1.200 de km de diguri, pe care le vom verifica și acolo unde sunt puncte vulnerabile, aterizăm și se vor face verificările în teren, la fața locului. Prima oprire a fost la Portile de Fier. Am discutat cu specialiștii de aici care este situația digului din zona hidrocentralei, ce debit ar putea să susțină”, a adăugat oficialul.

Mircea Fechet: Monitorizăm în permanență cursul Dunării

Ministrul Mediului spune că este verificat cursul Dunării în permanență.

„Monitorizăm în permanență tot cursul Dunării, de pe teritoriul României, specialiștii de la fiecare SGA sunt pregătiți să intervină în orice moment și, de asemenea, urmărim și ce se întâmplă cu evoluția debitului Dunării și în țările vecine”, a continuat Mircea Fechet.

„Autoritățile sunt în alertă, iar echipele ANAR au pregătit mii de saci de nisip pentru a răspunde rapid situației. Se estimează că viitura va afecta România la sfârșitul săptămânii și este esențial să acționăm proactiv”, a mai declarat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”