Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)

Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active (VIDEO)
Foto: Nelu Tataru / Facebook

Deputatul PNL, Nelu Tătaru, a comentat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, subiectul referitor la vatmanul implicat în accidentul mortal din Sectorul 5, care fusese acuzat că ar fi fost drogat. Însă, după analizele la sânge, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) a ajuns la concluzia că vatmanul nu consumase droguri, potrivit lui Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului Transpublic, citat de Buletin de București.

În realitate, vatmanul ar fi urmat un tratament pentru răceală. Acesta ar fi putut influența rezultatul testului rapid.

„Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active”

Nelu Tătaru a precizat că aceste aparate DrugTest sunt aparate care dozează calitativ și nu cantitativ o substanță.

“Aceste aparate sunt aparate care dozează calitativ și nu cantitativ o substanță. La fel se poate spune și există acea listă la Ministerul Sănătății, care trebuie updatată în fiecare an în care apar fiecare din medicamentele care pot interfera și pot da un test fals-pozitiv. Cred că perioada de 3 zile scurtată prin acea ordonanță de urgență de la momentul testării calitative până la răspunsul INML ar trebui să fie acea perioadă în care să ținem acest rezultat într-o anchetă internă, fără să-l dăm publicității pentru a nu crea această diversiune, cum s-a creat la acest vatman. Cred că tragicul eveniment, și de o parte, și de alta, lasă niște semne de întrebare măcar pentru 3 zile până cine rezultatul de la INML.

Repet, aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active, care se găsesc în antidiabetice, în medicamente pentru răceală. Deci sunt mai multe”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)
20:34 - Toni Greblă, despre adresa PNL privind candidatura lui Iohannis: BEC se va pronunța joi asupra lămuririlor solicitate / AEP rămâne neutră și nu va intra într-o dispută politică (VIDEO)
20:25 - Cum sunt atrași turiștii pe litoral în această perioadă? „Ne place, e liniște”
20:18 - Apele Române: O parte din viitură va fi atenuată în Serbia. Debitele vor putea să fie tranzitate în siguranță pe sectorul românesc al Dunării (VIDEO)
20:15 - Trei români se află pe lista Europol a celor mai periculoși infractori. Cine sunt aceștia și ce infracțiuni au comis
20:04 - Meterologii ne avertizează că vom avea parte de o iarnă complet neobişnuită. Câte grade vor fi în sezonul rece