OMS: Aproape 30.000 de cazuri suspectate de mpox în Africa în acest an

OMS: Aproape 30.000 de cazuri suspectate de mpox în Africa în acest an
14 August 2024, Paraguay, Asunción: World Health Organization (WHO) logo is displayed on a smartphone in front of visual representation of test tubes labeled 'mpox'. WHO on 14 August 'has determined that the upsurge of mpox in the Democratic Republic of the Congo (DRC) and a growing number of countries in Africa constitutes a public health emergency of international concern (PHEIC) under the International Health Regulations (2005) (IHR).' Photo: Andre M. Chang/ZUMA Press Wire/dpa

Aproape 30.000 de cazuri suspecte de mpox au fost raportate în Africa până acum în acest an, majoritatea în Republica Democratică Congo, unde testele s-au epuizat, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Peste 800 de persoane suspecte de mpox au murit

Peste 800 de persoane suspecte de mpox au murit pe continent în acest an, a declarat agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru sănătate în raportul său. Burundi, vecina RDC din Africa Centrală, este, de asemenea, afectată de o epidemie în creştere, a adăugat OMS, scrie Reuters.

Cum se manifestă boala

Mpox se poate răspândi prin contact apropiat. De obicei uşoară, boala este fatală în cazuri rare. De obicei provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni pline de puroi pe corp.

Declarația OMS nu a oferit cifre comparative din anii precedenți. Agenția de sănătate publică a Uniunii Africane a declarat că au fost raportate 14.957 de cazuri și 739 de decese din șapte state afectate în 2023 – o creștere de 78,5% a cazurilor noi față de 2022.

Au existat 29.342 de cazuri suspecte și 812 decese în toată Africa din ianuarie până pe 15 septembrie a acestui an, potrivit raportului OMS.

Un total de 2.082 de cazuri confirmate au fost raportate în întreaga lume numai în august, cel mai mare număr din noiembrie 2022, a spus OMS.

Sâmbătă, fondul de pandemie al Băncii Mondiale a declarat că va oferi 128,89 milioane de dolari zece țări africane pentru a ajuta la combaterea focarului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:27 - Inundațiile din Galați au provocat pagube majore. O ambulanță a fost luată de viitură, iar echipajul a fost la un pas de moarte
19:25 - Adevăratele motive pentru care Dani Oțil și Mihaela Rădulescu au decis, de fapt, să se despartă. Detalii neștiute au ieșit la iveală
19:09 - O explozie nucleară ar putea salva Pământul de un asteroid de mari dimensiuni, spun oamenii de știință
19:08 - Florian Bodog îl contrazice pe Cîțu: Nu are nicio credibilitate. Eu nici nu cred că există o astfel de decizie. Probabil că o fi visat rău azi noapte (VIDEO)
18:52 - Care sunt cele mai frumoase cinci destinații de vacanță pe timp de toamnă. Câteva sunt foarte aproape de România
18:49 - Radu Miruță, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu: O degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui. Iohannis pare că își depășește recordurile de penibilitate în fiecare zi (VIDEO)
18:36 - Dani Oțil, uimit de ce se întâmplă în noul sezon Power Couple: „Mă uit la prima probă și nici nu îmi vine să …”
18:30 - Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă
18:07 - Marcel Boloș: Nu s-a pus problema să lucrăm la impozitul progresiv. Rămânem cu cota unică, care știm că a produs mult bine pentru toți românii (VIDEO)
18:04 - Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem o ceapă. Trucul simplu și ingenios care ne scapă de o mare problemă