Romaşcanu (PSD): Gospodăriile afectate de inundații vor primi vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice (VIDEO)

Romaşcanu (PSD): Gospodăriile afectate de inundații vor primi vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice (VIDEO)
Inquam Photos / George Călin

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, luni, că gospodăriile afectate de inundaţii vor primi câte un voucher de 15.000 de lei pentru cumpărarea de electrocasnice, decizia fiind luată la cea mai recentă ședință a coaliției.

De asemenea, la ședința Biroului Permanent Naţional al PSD de luni s-a discutat despre măsurile pentru refacerea zonelor afectate de inundații.

Unde se va duce ajutorul dat de UE după inundații

Amintim că Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat, săptămâna trecută, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru țările afectate de inundaţii. Din acești bani, România va primi 1,5 miliarde.

Romașcanu a declarat acum că mare parte din sumă se va duce în refacerea infrastructurii.

„Acei 1,5 miliarde solicitaţi de Guvern, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, aprobaţi de Comisia Europeană, se vor duce în principal în refacerea infrastructurii. Au dat rapoarte din zonele lor preşedinţii PSD Vaslui şi Galaţi.

Se vor reface infrastructurile stricate de inundaţii, se vor continua investiţiile în zona de amenajări şi baraje, astfel încât asemenea evenimente, cum au mai fost de trei ori în acelaşi loc, să nu se mai repete”, a mai afirmat Lucian Romașcanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:09 - O explozie nucleară ar putea salva Pământul de un asteroid de mari dimensiuni, spun oamenii de știință
19:08 - Florian Bodog îl contrazice pe Cîțu: Nu are nicio credibilitate. Eu nici nu cred că există o astfel de decizie. Probabil că o fi visat rău azi noapte (VIDEO)
18:52 - Care sunt cele mai frumoase cinci destinații de vacanță pe timp de toamnă. Câteva sunt foarte aproape de România
18:49 - Radu Miruță, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu: O degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui. Iohannis pare că își depășește recordurile de penibilitate în fiecare zi (VIDEO)
18:36 - Dani Oțil, uimit de ce se întâmplă în noul sezon Power Couple: „Mă uit la prima probă și nici nu îmi vine să …”
18:30 - Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă
18:07 - Marcel Boloș: Nu s-a pus problema să lucrăm la impozitul progresiv. Rămânem cu cota unică, care știm că a produs mult bine pentru toți românii (VIDEO)
18:04 - Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem o ceapă. Trucul simplu și ingenios care ne scapă de o mare problemă
17:57 - „Cadoul” care l-a costat 73.000 de lei pe un pensionar din Bacău. Metoda folosită de cele trei femei, care l-au lăsat pe bătrân fără bani
17:45 - Nicolae Ciucă: Marea Neagră trebuie să rămână liberă și deschisă. Am cerut o strategie a SUA