E oficial: Ciolacu a anunțat că „le recomandă” parlamentarilor PSD să nu voteze „legea Iohannis” (VIDEO)

E oficial: Ciolacu a anunțat că „le recomandă” parlamentarilor PSD să nu voteze „legea Iohannis” (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură Video - Partidul Social Democrat / Facebook

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că le va recomanda parlamentarilor social-democrați să nu voteze legea care-l ajută pe președintele Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.

„Dacă doriţi părerea mea, pe care mi-am conturat-o în acest moment, eu o să recomand colegilor din Parlament şi mie să nu votăm un astfel de proiect”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței.

PNL dă înapoi cu „legea Iohannis”

Amintim că liberalii n-au mai pus legea pe ordinea de zi de luni a Biroului Permanent al Senatului.

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a declarat, pentru B1 TV, că au făcut acest lucru deoarece au dorit să ceară puncte de vedere de la Biroul Electoral Central (BEC) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru a vedea dacă chiar e nevoie de această lege pentru ca președintele să poată candida.

„În raport de informațiile apărute în spațiul public, declarația premierului Ciolacu, care-l citează pe dl Iordache și care spune că decizia Curții (CCR) din 2004 îi permite lui Iohannis să candideze fără modificarea legii, PNL, în dorința de a lucra transparent, a luat decizia să solicite puncte de vedere de la două entități extrem de importante în procesul electoral. Pe de o parte, de la Biroul Electoral Central, care e practic instituția care înregistrează candidaturile, și de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Cred că e normal, decent și corect să primim aceste puncte de vedere și să vedem dacă dl Ciolacu, citându-l pe dl Iordache, are dreptate și nu trebuie modificată legea sau, din contră, punctul nostru de vedere are acoperire legală, în sensul că doar modificarea legii face posibilă perspectiva unei candidaturi”, a spus Fenechiu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:16 - Apele Române, precizări despre situația de pe Dunăre. Când va fi atins vârful maxim al viiturii și cât de mare va fi
17:05 - Oncologul din Suceava care lua șpagă pentru a trata bolnavii a fost condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare
16:25 - Ce cumperi, în Germania, cu 350 de lei? O româncă stabilită acolo a mers într-un supermarket și a arătat cât de multe lucruri a achiziționat (VIDEO)
16:17 - Un bărbat din Năvodari și-a legat câinele de mașină și a circulat cu el prin oraș. Poliția din Constanța a deschis o anchetă