Dunărea a început să se retragă din Budapesta. Transportul public va putea fi restabilit în câteva zile

Dunărea a început să se retragă din Budapesta. Transportul public va putea fi restabilit în câteva zile
Sursa foto: Hepta / Abaca Press / AA/ABACA

Dunărea a început să se retragă considerabil din Budapesta, pe cursul superior al râului, unde deja se pregătesc lucrări de restaurare, anunță hirado.hu, citat de G4media.

Valul de inundații continuă în zona Paks

Cu toate acestea, valul de inundații continuă acum în zona Paks, a transmis duminică Direcția Generală Națională a Apelor din Ungaria (OVF).

Dunărea a scăzut deja cu doi metri și jumătate de la vârful său la Nagybajcs, iar acest lucru se resimte și în secțiunile inferioare ale fluviului. La Győr, după stabilizarea nivelului fluviului Mosoni-Duna și al Dunării, hidrologii au reușit să deschidă sâmbătă estuarul Mosoni-Duna, care a acționat ca o poartă de scurgere și a scutit orașul de 130-140 de centimetri de apă în momentul inundației de la Győr.

Totodată, pe Lajta inundațiile continuă, iar îndepărtarea digurilor temporare, cartografierea și evaluarea pagubelor, inspectarea și demontarea barierelor temporare construite pentru gestionarea acestora și pregătirea lucrărilor ulterioare de reconstrucție au început în unele locuri pe digurile de stat.

Valul a atins apogeul duminică

Fluxul intensiv al Dunării pe întreaga porțiune a fluviului de deasupra Budapestei continuă, dar experții Administrației Fluviale mențin o supraveghere sporită 24 de ore din 24.

Pe tronsonul de Dunăre de la Budapesta, valul a atins apogeul duminică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`