Un preot din Bacău și un paramedic au fost trimiși în judecată după ce ar fi amenințat cu moartea un jurnalist

Un preot din Bacău și un paramedic au fost trimiși în judecată după ce ar fi amenințat cu moartea un jurnalist
Preotul Gabriel Grecu Drug, trimis în judecată pentru instigare la amenințare. Sursa foto: Ziarul de Bacău

Un preot din Bacău și un paramedic au fost trimiși în judecată, după ce ar fi amenințat cu moartea un jurnalist al publicațiilor Ziarul Clujean și Info Huedin. Acesta scrisese o știre despre fiul preotului, care ar fi tâlhărit trei persoane, iar preotul a vrut să se răzbune.

Dosarul s-a aflat în lucru la agenții Secției 8 Poliție Rurală Huedin și a fost trimis judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Huedin, pentru verificarea legalității probelor.

Jurnalist amenințat de un preot, prin intermediul unui paramedic

În septembrie 2023, în Ziarul Clujean și Info Huedin a apărut știrea că un elev al Colegiului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, fiu de preot, a tâlhărit trei persoane pe o stradă din Cluj-Napoca. Judecătorii chiar l-au trimis în arest pe băiat.

După o lună, autorul articolului a fost sunat de un individ necunoscut, informează Ziarul de Bacău. Acesta a încercat să-l ademenească pe jurnalist, pe timp de noapte, sub pretextul unui scandal între două persoane, într-o zonă slab circulată din Cluj-Napoca. Numai că jurnalistul n-a picat în capcană.

În cursul aceleiași nopți, redactorul a fost contactat din nou de un alt bărbat care se prezenta ca fiind din Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, acesta a precizat că este la Cluj-Napoca împreună cu un grup de șase „moldoveni”, veniți „special” pentru jurnalist. Tot în cadrul discuțiilor, această persoană a trimis o poză cu un cuțit, având mențiunea pentru redactor: „În gât ți-l bag”.

Acum, preotul Gabriel Grecu Drug, de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a fost trimis în judecată pentru instigare la amenințare, iar Gigi Petrea, paramedic la un spital din Londra, pentru amenințare. Anchetatorii spun că preotul l-a îndemnat pe paramedic să facă amenințări cu moartea. Cei doi au spus în timpul audierilor că erau beți când au comis faptele.

Preotul ar mai fi comis o infracțiune

Anchetatorii au reușit rapid să obțină mandate de interceptare de la Judecătoria Huedin. Interceptările au mai arătat că preotul, în aceeași perioadă, a mai comis o infracțiune: nu a oprit la semnalul polițiștilor harghiteni, apoi a declarat în fals că soacra sa conducea.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a anunțat că îl cercetează disciplinar pe preot, acesta putând fi și caterisit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`