Lasconi: S-a ajuns la un record istoric de împrumuturi. Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câștige alegerile, de anul viitor vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari

Lasconi: S-a ajuns la un record istoric de împrumuturi. Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câștige alegerile, de anul viitor vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, lidera USR și candidata partidului la prezidențiale, acuză că „Marcel Ciolacu ne împinge într-o prăpastie economică” deoarece guvernarea cu liderul PSD în frunte ne-a îndatorat la cifre record și nu are de gând să oprească risipa bugetară. Dacă această guvernare va rămâne și după alegerile de la finele anului, a avertizat Lasconi, vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari. Totodată, aceasta a prezentat și soluțiile USR pentru a nu ne mai îndatora și pentru a reduce deficitul bugetar.

Lasconi: Guvernul Ciolacu ne îndatorează cu sume record

„Marcel Ciolacu ne împinge într-o prăpastie economică. După aproape doi ani fără rectificare bugetară, timp în care a guvernat doar prin Fondul de Rezervă, cu bani alocați din pixul lui, vedem astăzi că suntem duși într-un faliment economic.

Guvernarea toxică a ieșit din nou să se împrumute de pe piețele internaționale, iar suma totală de împrumuturi planificată pentru 2024 a ajuns la un record istoric: 217 miliarde de lei, adică peste 40 de miliarde de euro! Și prea mulți bani din împrumuturi merg în privilegiile baronilor roșii și galbeni.

Ce înseamnă asta pentru noi? Cu un deficit de 123 de miliarde până acum, așa cum arată rectificarea bugetară, și alte 95 de miliarde de lei necesare pentru a rostogoli datoriile, România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasați”, a transmis Elena Lasconi, într-o postare pe Facebook.

Aceasta a mai susținut că guvernanții nu au de gând să oprească risipa bugetară, așa că dacă tot ei vor rămâne la putere și după alegeri, vom avea taxe și prețuri chiar mai mari.

Soluțiile USR la problema deficitului, prezentate de Lasconi

„Soluțiile USR sunt clare: tăierea risipei bugetare, eliminarea privilegiilor și a pensiilor speciale, reducerea taxelor pe muncă pentru ca toți românii să rămână cu mai mulți bani în buzunar, reducerea taxelor pentru antreprenorii români și eliminarea birocrației”, a mai scris președinta USR.

În finalul postării, aceasta a avertizat din nou că actualii guvernanți vor continua să risipească banul public dacă tot ei vor rămâne la guvernare din 2025, iar noi toți o să achităm nota de plată: „Nu putem să ne îndatorăm la infinit fără să avem o strategie care să aducă prosperitate pe termen lung. Trebuie să sprijinim mediul de afaceri și angajații români. Dacă îi lăsăm pe Ciolaci să continue, ne așteaptă un viitor marcat de sărăcie, taxe și mai mari și austeritate. În noiembrie și în decembrie trimitem Ciolacii acasă și ne apucăm să reconstruim țara. Pentru toți, nu doar pentru unii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii