Marcel Ciolacu, despre deficit: „E sustenabil ținând cont că 84% merge în zona de investiții”

Marcel Ciolacu, despre deficit: E sustenabil ținând cont că 84% merge în zona de investiții
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri, la Oradea, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă pentru că veniturile vor crește, dar va crește și deficitul la 6,9%. “Normal că e un surplus și prin creștrea deficitului, dar și prin creșterea veniturilor”, a spus premierul.

El a apreciat că acest deficit este sustenabil, având în vedere că este reprezentat în proporție de 84% de investiții în infrastructură:

“E sustenabil ținând cont că 84% din deficit merge în zona de investiții. Suntem primul stat european care avem un deficit bazat pe investiții. La fel a făcut și Germania, la fel a făcut și Italia, la fel a făcut și Franța. Nu a fost un capăt de țară. Sustenabilitatea vine pentru că nu venim cu banii pe consum, venim pe investiții. În schimb, când a fost un filosof prim-ministru și am avut 9,2% deficit investiții erau la 1,75%. Vă dațis eama cât era pe consum. În acest moment, marja pe consum e foarte limitată”.

Premierul a mai spus că investițiile în infrastructură aduc venituri de până la opt ori mai mari:

“Ai băgat un euro îți vin șase sau opt euro înapoi, în zona în care noi am direcționat foarte mult investițiile în acest moment”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`