Hoții au furat sacii cu nisip care ar fi trebuit să oprească apa. Primarul Budapestei: „Este șocant!”

Hoții au furat sacii cu nisip care ar fi trebuit să oprească apa. Primarul Budapestei: „Este șocant!”
Foto: Pixabay.

Hoții au furat sacii cu nisip care ar fi trebuit să oprească apele, în timp ce Dunărea amenință Budapesta. Apele s-au revărsat deja pe cheiurile inferioare ale orașului. Anunțul furtului a fost făcut de primarul din Budapesta, Gergely Karácsony:

„Cineva a vandalizat și furat o parte din sistemul de securitate”, a anunțat primarul orașului, potrivit Adevarul.

„Zi și noapte, nenumărați oameni au lucrat într-o colaborare fără precedent pentru a proteja inundațiile și pentru a păstra siguranța apei potabile. Iată de ce este șocant că trebuie să scriu despre faptul că cineva a vandalizat și furat o parte din sistemul de securitate amenajat la Fővárosi Vízművek Fish Pond. Situația se va rezolva bineînțeles, sistemul de apărare va fi refăcut. Sunt încrezător că pe viitor nu va mai trebui să raportez niciodată un astfel de caz”, a spus primarul.

Autoritățile au anunțat vineri, 20 septembrie, că au fost ridicate baraje temporare pe linia principală de apărare până la 9 metri în locurile necesare.

„Specialiștii Lucrărilor Metropolitane de Apă monitorizează și evoluția inundațiilor non-stop. Stația de metrou Batthyány va fi închisă de astăzi, trenurile trec doar prin stație, coborârea și coborârea nu se poate face. (…)Rog pe toată lumea să nu se apropie de zonele inundate! Până acum, totul merge conform planului, dar necazul abia urmează”, a mai transmis primarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`