Fostul șef al Statului Major din Republica Moldova, Igor Gorgan, a fost pus sub învinuire pentru trădare de patrie

Fostul șef al Statului Major din Republica Moldova, Igor Gorgan, a fost pus sub învinuire pentru trădare de patrie
Sursa foto: Pixabay

Fostul șef al Statului Major din Republica Moldova, Igor Gorgan, a fost pus sub învinuire pentru trădare de patrie, în dosarul privind pretinse acțiuni de spionaj în interesul Rusiei, potrivit Rador Radio România.

„Cercetarea penală continuă, iar persoana beneficiază de prezumția nevinovăției până la o hotărâre judecătorească finală” a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Igor Gorgan este acuzat că ar fi purtat discuții cu presupusul curator al său GRU, colonelul Alexei Makarov, conform unor convorbiri pe Telegram.

Gorgan ar fi raportat în mod regulat despre situația politică internă din țară și a transmis date despre vizitele reprezentanților Ministerului ucrainean al Apărării, care au cumpărat echipament militar și obuze pentru forțele lor armate.

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan a rămas fără dinstincții de stat, fiind acuzat că ar fi raportat în mod regulat rușilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a făcut mai multe precizări în legătură cu scandalul în care este implicat fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan. Responsabilii menționează că investigațiile sunt în desfășurare pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptei infracționale, cu stabilirea caracterului și conținutului informației pretins transmise, cât și aprecierea impactului acestora asupra intereselor Republicii Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`