Elena Lasconi, reacție la „interpretările” făcute de „unii politicieni vechi”: „Diaspora e cel mai mare investitor al României și acolo e și parte din familia mea”

Elena Lasconi, reacție la „interpretările” făcute de „unii politicieni vechi”: „Diaspora e cel mai mare investitor al României și acolo e și parte din familia mea”
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: USR

Elena Lasconi, președinta USR și candidata partidului la alegerile prezidențiale, a venit cu o reacție la „interpretările pe care unii politicieni vechi au încercat să le dea unor declarații care au fost foarte clare”.

Elena Lasconi: „Diaspora e cel mai mare investitor al României și acolo e și parte din familia mea”

USR reclamă că anumiți politicieni au folosit „declarații trunchiate” ale Elenei Lasconi cu privire la românii din diaspora.

„Am citit cu atenție interpretările pe care unii politicieni vechi au încercat să le dea unor declarații care au fost foarte clare. Am accentuat faptul că nu-mi trădez țara, cu trimitere la vechii politicieni care au pus interesele de partid și de grup deasupra intereselor românilor. Acesta este motivul pentru care avem un sistem politic marcat de corupție și proastă guvernare, acesta este motivul pentru care avem cea mai mare inflație și cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, acesta este motivul pentru care milioane de români au ales să plece din țară în căutarea unui trai mai bun pentru ei și pentru copiii lor”, a declarat Elena Lasconi.

„Am spus în nenumărate rânduri că acest sistem politic corupt și viciat nu mă sperie și că voi încerca, cu toate forțele mele, să schimb actuala paradigmă de funcționare a statului, astfel încât să avem un stat care să asculte de cetățeni, și nu invers. În același interviu, am spus foarte clar că diaspora este formată din oameni care își iubesc țara și că românii care trăiesc în afara granițelor sunt cel mai mare investitor în economia României. Diaspora reprezintă cea mai importantă comoară a României, este vorba despre români cu expertiză, cu etica muncii și pe care dorul de țară și de cei dragi i-a făcut să iubească și mai mult România”, a adăugat președinta USR.

Elena Lasconi: Îmi doresc ca românii din diaspora să se întoarcă acasă și să fim împreună

Liderul USR spune că multe dintre persoanele sale dragi se află în diaspora și că tocmai acesta este unul dintre motivele care au făcut-o să intre în politică.

„Unul dintre motivele care m-au determinat să intru în politică este acela că mulți dintre cei dragi mie sunt în diaspora. Singurul meu copil trăiește în Franța, fratele meu și cei șapte nepoți pe care i-am văzut mai mult pe Skype trăiesc în Australia, am unchi și mătuși în Elveția, prieteni buni în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. În numeroase mesaje din ultimele luni am spus că îmi doresc ca românii din diaspora să se întoarcă acasă și să fim împreună, pentru că doar astfel, cu toții, vom reuși să reconstruim pe baze solide România”, a continuat Elena Lasconi.

„Mă întristează astfel de poziționări ale unor politicieni care în ultimele luni au făcut coadă la sediul nostru pentru a ne ruga să-i acceptăm într-o alianță politică prin intermediul căreia să obțină încă o dată sinecuri care să le confirme statutul de politician. Acum este mai clar decât oricând că decizia majorității absolute a colegilor mei de a nu mai primi în casă astfel de persoane, care folosesc aceleași tactici pesediste, a fost una corectă. Politica trebuie făcută cu bună-credință și cu respect față de adevăr. Din fericire, românii, din țară sau din diaspora, sunt prea inteligenți pentru a fi manipulați de astfel de subversiuni specifice campaniilor electorale din anii 90, când manipulările securiștilor lui Iliescu luau locul adevărului”, a adăugat ea.

„Cu toții vom fi în următoarele luni ținta unor astfel de campanii de dezinformare și de manipulare. Am însă încredere în inteligența românilor, din țară și din diaspora. Am încredere că românii vor înțelege că astfel de acțiuni au ca singur scop păstrarea actualului sistem politic ticălos, care acționează direct și prin interpuși pentru consolidarea lui. Adevărul va triumfa”, a conchis Elena Lasconi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia