Focar de infecție în Galați, după inundațiile devastatoare. Mii de animale moarte au fost luate de ape

Focar de infecție în Galați, după inundațiile devastatoare. Mii de animale moarte au fost luate de ape
Inquam Photos / George Călin

Localitățile lovite de inundații în județul Galați se confruntă cu o nouă problemă. Sunt mii de animale care au fost luate de ape, iar leșurile au fost aduse de apă în vestul județului. Astfel, în localitatea Vameș, la DN25, a apărut un focar de infecție, potrivit stirileprotv.ro.

DN25 este în continuare inundat.

Numai în comuna Pechea, au fost strânse marți peste 10 tone de animale, în special păsări moarte.

În continuare, apa nu este potabilă, au anunțat cei de la Societatea de Distribuire a Apei și cei de la Direcția de Sănătate Publică. Au fost făcute teste și vor fi făcute în fiecare zi.

Noi avertizări hidrologice

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis avertizări de viituri pentru râuri din Moldova și din județul Tulcea.

Potrivit INHGA, fenomenele vizate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE”, iar bazinele hidrografice afectate sunt Siret, Prut și râurile din Tulcea.

Avertizarea vizează râuri din Moldova și din Tulcea.

„În intervalul 18.09.2024 ora 12:00 – 19.09.2024 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Vaslui – amonte S.H. Bârlad şi afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Bârlad (judeţele: Vaslui, Iaşi şi Galaţi), Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi), Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Fălciu (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

În intervalul 19.09.2024 ora 03:00 – 19.09.2024 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bahlui – bazin superior și afluenţi bazin mijlociu și inferior (judeţele: Botoșani și Iași), Bârlad – bazin amonte S.H. Negrești și afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Negreşti – amonte S.H. Vaslui (judeţele: Neamţ, Iași și Vaslui), Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Jijia – amonte S.H. Fălciu (judeţele: Iași și Vaslui) și râurile din judeţul Tulcea”, se arată în comunicatul INHGA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia