Lucian Romașcanu, despre Iohannis: „Ar fi primul președinte care a vrut o foarte mare demnitate internațională, secretar general al NATO, și totuși revine în România”

Lucian Romașcanu, despre Iohannis: Ar fi primul președinte care a vrut o foarte mare demnitate internațională, secretar general al NATO, și totuși revine în România
Foto: Facebook / Lucian Romașcanu

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat pentru B1 TV că dacă se va discuta despre schimbarea legii astfel încât Iohannis să poată candida la parlamentare nu crede că PSD va fi împotrivă, deși în acest moment nu există o discuție în coaliție:

“Mi-e greu să cred că dacă se va ajunge la această discuție PSD va fi împotrivă. Trebuie să analizăm impactul legii pentru că în general nu dai legi pentru o singură persoană sau un singur obiectiv sau pentru o singură măsură. Trebuie analizat pentru viitor”.

Nu există o discuție în coaliție care să vizeze schimbarea Legii electorale pentru Klaus Iohannis:

“Este un lucru pe care eu personal nu îl cunosc. Am auzit în spațiul public această informație. Nu știu să fi fost pusă această chestiune în dezbaterea coaliției și în consecință nici nu ne putem pronunța pe o asemenea modificare legislativă.

Noi nu știm acest lucru. Discutăm eventualități. Cel puțin în acest moment nu există această dezbatere în interiorul coaliției. Dacă domnul Iohannis vrea să candideze, bănuiesc că e un beneficiu pentru dumnealui, pentru PNL. Trebuie făcut legal și lucrurile acestea se discută. Dar nu există această dezbatere în acest moment”.

Nu ar fi primul președinte al României care ajunge în Senatul României, însă ar fi primul președinte care a vrut o mare demnitate internațională și se întoarce la o funcție internă, a mai precizat Romașcanu:

“Eu sunt senator și este o mare onoare să fie ales. Singurul lucru cu o tentă mai picantă este că e primul președinte care a vrut o foarte mare demnitate internațională, gen secretar general al NATO și totuși revine în România. Dacă dumnealui crede că este de folos țării și liberalii cred că pot face acest gest pentru președintele Iohannis atunci e un lucru bun, lumea va judeca, o să se vadă voturile. Candidatura respectivă dincolo de dorința proprie și apartidului care te susține trebuie validată și de alegători. Vom vedea cât de entuziasm este poporul român la această propunere”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”