Avocații americani implicați în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică au publicat fără scrupule date personale secrete ale sportivelor din România

Avocații americani implicați în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică au publicat fără scrupule date personale secrete ale sportivelor din România
Sabrina Voinea. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ulrik Pedersen

Apărătorii lui Jordan Chiles au depus în ultima zi recursul la Tribunalul Federal Elvețian în încercarea de a obține bronzul la sol pentru gimnasta din SUA, deposedată de medalie la TAS, în favoarea Anei Maria Bărbosu. Dar avocații sportivei au publicat pe portalul cabinetului și date personale secrete ale româncelor, arată GSP.

Datele personale ale sportivelor din România au fost făcute publice

Pare o poveste fără sfârșit aceasta a bronzului de la sol la JO Paris, medalie revendicată de trei sportive: Jordan Chiles, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea. Deocamdată, metalul prețios a ajuns doar la Bărbosu, în urma deciziei TAS, care a scos-o în afara podiumului pe Chiles. Dar caruselul s-a mutat acum la Tribunalul Suprem Federal Elvețian, ultima instanță capabilă să judece dosarul, cu titlu definitiv.

Iar echipa de apărători a lui Jordan Chiles e cea care a acționat pe ultima sută de metri și a depus recursul la Lausanne chiar înainte de împlinirea scadenței. Americanca lucrează cu două societăți de avocatură, una din SUA (”Gibson&Dunn”), alta din Elveția (”Homburger”).
Cabinetul de peste Ocean a și publicat pe propriul portal primele două pagini din documentație, ca o promovare suplimentară a demersului respectiv.

Numai că au scăpat un detaliu incredibil: au lăsat la vedere adresele complete ale lui Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, cu domiciliile lor din Vrancea și Constanța! Asta în timp ce datele personale ale lui Chiles au fost complet anonimizate pentru a respecta normele GDPR.

A doua pagină din recursul formulat de avocații americani și elvețieni: datele personale ale lui Bărbosu și Voinea sunt anonimizate, dar vreme de 20 de ore au fost la vedere pe portalul cabinetului ”Gibson&Dunn”.

Oricine a putut afla care este domiciliul Sabrinei Maneca Voinea și al Anei Maria Bărbosu din România

Avocatul româncelor, Sabin Gherdan, are un răspuns: „Adresele domiciliilor celor două sportive reprezintă date sensibile, cu caracter personal, ce nu pot fi redate public, fiind protejate atât de către Regulamentul general privind protecția datelor (UE) 2016/679, cât și de reglementările de acest tip din SUA.

Oricine a accesat acel document de pe site-ul societății de avocatură din SUA, timp de 20 de ore de la publicare, a putut afla care este domiciliul Sabrinei Maneca Voinea și al Anei Maria Bărbosu din România”.

„E normal ca partea care a greșit să-și asume erorile dovedite. S-a creat o situație traumatică pentru cele trei gimnaste și sperăm să existe deschidere în sensul unui agreement pentru ca un bronz să-i revină și Sabrinei Voinea”, puncta în exclusivitate pentru GSP.ro avocatul Sabin Gherdan.

În această speță, el mai lucrează cu Mădălina Diaconu, un reputat specialist în drept sportiv internațional, membru al unui cabinet elvețian.
De asemenea, pentru același demers au mai colaborat încă trei avocați români: Gheorghe Buta, Octavian Popescu și Bogdan Foloștină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”