Un elev de 11 ani a fost lovit mortal de un camion. Părinții protestează la o școală din Brașov

Un elev de 11 ani a fost lovit mortal de un camion. Părinții protestează la o școală din Brașov
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sute de părinți sunt hotărâți să protesteze la o școală din comuna Cristian, din județul Brașov, pentru a atrage atenția asupra pericolului în care se află copiii atunci când merg la școală. Scandalul vine după ce un elev de 11 ani a murit, săptămâna trecută, după ce a fost lovit de un camion, în apropierea școlii. În zonă, sunt curbe periculoase, fără vizibilitatea, iar singura trecere de pietoni este aproape ștearsă.

Doar discuții despre siguranța copiiilor

Părinților le este teamă să își trimită copiii la școală. Demersurile și discuțiile pentru semnalizarea școlii din apropiere și pentru siguranța circulației au început încă din 2019, doar că nu s-a întâmplat nimic încă, informează observatornews.

„Există niste analize ale comisiei de circulaţie, sunt nişte demersuri ale părinţilor”, spune Gicu Cojocaru, primar Cristian.

„Întotdeauna siguranţa elevilor este pe primul loc. S-a vorbit pe această temă, ca au loc tot felul de activităţi în comun de prevenţie”, declară Camelia Enache, director Şcoala Gimnazială Cristian.

Părinții recunosc că nici copiii nu sunt foarte atenți pentru că sunt mici, dar tot ar trebui luate măsuri care să le asigure siguranța în jurul școlii.

„Trebuie să ţinem cont că sunt copii. Nici ei nu sunt foarte atenţi, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm cele mai drastice măsuri, sa ne gândim la cele mai mari riscuri”, a spus un părinte.

Au inițiat o petiție online

Pentru că nimic nu pare să se miște, părinții sunt hotărâți să protesteze. Au inițiat și o petiție online în care le cer autorităților să ia măsuri de urgență, iar până acum a adunat peste 700 de semnături.

Scandalul vine după ce un elev de 11 ani a fost lovit mortal, săptămâna trecută, într-o curbă periculoasă, în timp ce se îndrepta către școală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)