Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect

Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
Foto simbol: Pixabay

Sezonul rece începe ușor să își facă simțită prezența, deși maximele din această perioadă au fost de 20 de grade Celsius. În această perioadă, vremea va fi din ce în ce mai schimbătoare, de aceea este important să ne pregătim din timp caloriferele.

Cum se pregătesc caloriferele în mod corect

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să aerisim caloriferele. În cazul în care avem centrală proprie, aceasta trebuie oprită, iar ulterior trebuie să închidem și robineții tur și retur ai caloriferelor. Sub ștuțul aerisitorului trebuie pus un vas pentru a colecta apa, iar ulterior vom deschide și robinetul de aerisire, folosind o cheie sau o șurubelniță.

După ce apa începe să curgă lin din calorifere, înseamnă că s-a eliminat tot aerul din acestea. Următorul pas este să închidem robinetul de aerisire și să deschidem și robinetul tur, conform click.ro. 

Ce mai trebuie să știm despre curățarea caloriferelor

Caloriferele trebuie curățate periodic, atât prin interior cât și prin exterior, pentru a ne asigura că nu este nimic înfundat. Atunci când vine vorba de curățarea pe interior, trebuie să ne asigurăm că am aerisit caloriferele și că instalația este golită de apă.

În interiorul caloriferului trebuie introdusă o soluție de curățare specială, alături de apă, după care îl vom goli complet. Dacă este nevoie, acest pas poate fi repetat. Caloriferele din fontă sunt cel mai greu de curățat, în timp ce acelea din aluminiu pot fi întreținute mai ușor.

Înainte de sezonul rece, trebuie să ne asigurăm că presiunea apei este normală. Atunci când caloriferele sunt reci, presiunea trebuie să fie cuprinsă între 1 și 1,5 bari, în timp ce valoarea maximă este de 2,5 bari, când sunt calde. În cazul în care nu se respectă aceste valori, există riscul să fie scurgeri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui