Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)

Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, lidera USR şi candidata partidului la prezidențiale, a comentat în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, portofoliul obținut de România în cadrul Comisiei Europene, mai precis, portofoliul de Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie.

„Acum câteva luni, Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie”

„Este un portofoliu de mâna a treia, a patra, a cincea, a șasea. Ar suna oarecum binișor dacă ai zice că avem și noi șefa pe resurse umane pe Europa, dar, acum câteva luni, domnul Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie, ceva deosebit pe economie.

Păi cum să ai ceva deosebit pe economie când tu ai cel mai mare deficit bugetar, deja specialiștii vorbesc de chiar 8 % până la sfârșitul anului și te duci cu miloaga, cu săru’mâna, cu capul plecat, la Comisia Europeană, la Ursula von der Leyen să te îngăduie, să o mai lungești puțin cu deficitul bugetar și după aceea să te duci să negociezi pentru un mandat serios. Ce mandat pe economie e ăsta, e cu Resursele umane și stați să vedeți, știți care e culmea? Că este singurul mandat, deci este singurul, este absolut incredibil, care nu are nicio putere de decizie la nivelul Uniunii Europene”, a precizat lidera USR.

„Cel mai mare bolovan pentru domnul Ciolacu este chiar domnul Ciolacu”

„Nu există decizie la nivel de Uniune Europeană. Toate astea se iau la nivelul fiecărei țări membre a Uniunii Europene. Așa că probabil că o să-l avem pe domnul Séjourné la Industrii, care a fost acum, cred că chiar ieri, a fost nominalizat de domnul Macron, l-am și cunoscut pe domnul Séjourné. Știu că a venit și când am lansat atunci campania pentru europarlamentare. (…) Domnul Séjourné probabil o să fie cel mai probabil comisar.

(…) Pe mine nu mă impresionează titulaturile. Pe mine mă impresionează faptele. Cam asta e, deci eu cred că cea mai mare roată de moară, cel mai mare bolovan pentru domnul Ciolacu este chiar domnul Ciolacu. Și dacă stau să mă gândesc la vorbele domnului Titulescu, spunea că ‘dați-mi o politică internă bună, ca să fac o politică externă bună’. Cum să ai tu credibilitate în exterior când, aici, tu te duci cu capul plecat, adică slugă, cam asta e”, a mai spus Lasconi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)