Comisia Europeană recomandă noi măsuri statelor membre UE. Fumatul și vapatul ar putea fi interzise

Comisia Europeană recomandă noi măsuri statelor membre UE. Fumatul și vapatul ar putea fi interzise
Sursa foto: Freepik

Comisia Europeneană a stabilit marți o serie de recomandări pentru statele membre UE. Măsurile includ extinderea politicilor privind interzicerea fumatului și vapatului în zonele de aer liber, pentru a proteja mai bine copiii și tinerii.

Decizia finală va fi a statelor membre

Uniunea Europeană nu are competențe în politicile de sănătate, astfel că decizia finală cu privire la aceste recomandări le revine statelor membre. Dacă un stat nu ține cont de aceste recomandări, nu poate fi sancționat, transmite G4Media. 

Comisia Europeană a transmis că zonele în care recomandă ca fumatul să nu mai fie permis sunt zonele de recreere în aer liber, parcurile de distracții, ștrandurile, zonele în aer liber legate de spitale și școli, clădirile publice și stațiile pentru transportul în comun.

OMS a explicat care sunt pericolele la expunerea pasivă la fumul de țigară

Recomandările Comisiei Europene vin după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat care sunt efectele nocive ale expunerii pasive la fumul de țigară. Printre efectele negative se numără problemele respiratorii și cardiovasculare.

Tutunul este principalul factor de risc pentru cancer, astfel că planul european de luptă împotriva acestei boli și-a propus crearea unei „generații fără tutun” până în 2040, în care mai puțin de 5% din populația UE să consume tutun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)