Lia Olguța Vasilescu, o nouă acuzație în dosar: "E săptămână de campanie, trebuia să mă plimb și eu pe la DNA" (VIDEO)

Lia Olguța Vasilescu, o nouă acuzație în dosar: "E săptămână de campanie, trebuia să mă plimb și eu pe la DNA" (VIDEO)
foto: aktual24.ro

UPDATE 13:35: Direcția Națională Anticorupție a emis un comicat oficial prin care face publice detaliile dosarului în care primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, s-a ales cu extinderea acuzației. În dosar mai sunt menționați și Radu Preda, administratorul public al Craiovei, sub aspectul săvârșirii unei noi infracțiuni de instigare la spălare de bani, dar și Elena Popescu, reprezentant al unei asociații non profit, sub aspectul săvârșirii unei noi infracţiuni de spălare a banilor.

CITIȚI COMUNICATUL INTEGRAL AL DNA AICI

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a primit o nouă acuzație în dosarul pe care îl are la Direcția Națională Anticorupție, anume spălare de bani, arată B1 TV.

"Este o extindere pentru aceleași fapte. Fiind ultima săptămână de campanie, trebuia să mă plimb și eu pe aici. Mie acest dosar mi se pare extrem de aberant. în secolul XX, primarii erau premiați pentru că boierii vremii făceau donații pentru municipalitate. În secolul XXI, un primat este chemat la DNA în săptămâna alegerilor pentru faptul că a încercat să văruiască niște fațade în orașul său", a declarat Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei este acuzat de spălare de bani, aceasta fiind noutatea în dosarul său.

"Acei bani nu au ajuns niciodată la mine, în buzunarul meu. Acei bani se reflectă în fațadele care s-au văruit în centrul orașului. Acei oameni de afaceri nu au niciun fel de legătură cu Primăria Municipiului Craiova. Sunt unii care au avut contracte (cu primăria – n.r.), alții care nu au avut contracte", a explicat aceasta.

"Eu am făcut deja în urmă cu două săptămâni o plângere către CSM. Nu am primit niciun răspuns despre cum s-au anchetat martorii din dosarul meu. Eu sper că dacă CSM nu are probe, să mă cheme și pe mine, dacă nu, le fac publice, ca să vedeți cum se face un dosar în România.

Dacă CSM nu ia nicio măsură, voi face publice toate aceste dovezi. Nu am dat niciun fel de declarație, probabil că vom da în zilele următoare. Mi se pare un dosar atât de cusut cu ață albă, încât nu știu cum să îl cataloghez", a adăugat aceasta.

Lia Olguța Vasilescu, o nouă acuzație în dosar: "E săptămână de campanie, trebuia să mă plimb și eu pe la DNA"

#DIRECT_ONE_wmtkfb#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`