Atac cu benzină la Parlament. O persoană ar fi provocat un incendiu în interiorul clădirii (VIDEO)

Atac cu benzină la Parlament. O persoană ar fi provocat un incendiu în interiorul clădirii (VIDEO)
Sursa foto: Captura B1 TV

UPDATE 14: 37 Camera Deputaților a anunțat că pompierii se aflau în clădire și că s-a intervenit imediat pentru stingerea incendiului:

„Incendiul a avut loc în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2. Pompierii se aflau în clădire și s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins. Instituțiile abilitate se vor pronunța cu privire la cauza incendiului”, conform unui anunț al Camerei Deputaților.

UPDATE 14:35 // Atacatorul ar fi dat foc magazinului de suveniruri situat în zona vizitatorilor din Palatul Parlamentului.

O angajată a Parlamentului a fost rănită din cauza incendiului. Angajata rănită lucra în chioșcul de suveniruri. Între timp, focul a fost stins de angajați, înainte să ajungă pompierii.

Atacatorul este în continuare căutat de polițiști.

Știrea inițială

Un incendiu a fost raportat, marți după-amiază, la intrarea în Parlament. În urma incidentului, zona de la parter a fost evacuată, iar intrările în clădire au fost închise.

Potrivit primelor informații, un bărbat ar fi intrat în zona vizitatorilor cu un recipient și ar fi aruncat cu benzină peste alte persoane.

Potrivit B1 TV, atacatorul a fugit și este căutat de polițiști. La fața locului intervin echipaje SMURD pentru a oferi primul ajutor.

„Știm că a avut loc un incident. Este vorba despre zona unde intră turiștii în momentul în care merg la Parlamentul României. O persoană ar fi aruncat cu benzină peste mai multe obiecte, dar și spre o altă persoană. Se intervine la fața locului cu mai multe echipaje SMURD pentru a da primul ajutor persoanelor afectate. Nu știm deocamdată despre ce este vorba cu  pentru că sunt foarte puține informații. Este posibil ca persoana care a aruncat cu benzină să fie căutată de polițiști în aceste momente. Este vorba despre intrarea prin care turiștii ajung la Parlamentul României, acolo unde sunt foarte puține informații. Nu înțelegem deocamdată dacă este vorba despre o persoană care s-ar fi autoincendiat sau ar fi recurs la acest gest extrem, cert este că una dintre persoane este căutată, este posibil să fie atacatorul. Sunt la fața locului mai multe echipaje de la SMURD. Este o zonă în principiu bine păzită, la intrare este un filtru al jandarmilor. Toți vizitatorii pot intra până la poarta Parlamentului și este interesant de văzut cum a putut să urce cineva cu un recipient cu benzină în acea zonă”, a precizat Gabriela Mihai, jurnalist B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis