Marcel Ciolacu a negociat un eșec pentru România în Comisia Europeană

Marcel Ciolacu a negociat un eșec pentru România în Comisia Europeană
Foto: Dan Barna / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a promis multe, dar a livrat un eșec pentru România în noua Comisie Europeană von der Leyen II. În ciuda declarațiilor pompoase despre negocieri și influența țării noastre la nivel european, România primește un portofoliu fără putere reală: Educație, Locuri de muncă și Drepturi Sociale, domenii în care Uniunea Europeană nu are pârghii concrete de acțiune.

Marcel Ciolacu ne-a vorbit timp de câteva luni de portofolii importante, despre economie și piață internă, dar rezultatul este cel pe care-l vedem cu toții astăzi: un portofoliu din coada clasamentului ca importanță, fără impact real. Portofoliul primit de România este unul de consolare, oferit mai degrabă pe criterii geografice și de populație, și nu pentru merite diplomatice.

Dan Barna, europarlamentar și vicepreședinte ALDE, critică dur Guvernul Ciolacu: „Marcel Ciolacu a eșuat. Am ajuns să gestionăm un portofoliu fără greutate, fără influență. E un premiu de consolare. Oricât ar încerca Marcel Ciolacu să îmbrace înfrângerea dintr-o negociere în victorie, anunțul doamnei von der Leyen de astăzi arată câtă putere are Guvernul PSD-PNL în politica europeană și de câtă apreciere se bucură (sau mai degrabă nu se bucură)”.

Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu spune că Roxanei Mînzatu nu i-a fost încredințat un portofoliu economic mare, așa cum se lăudau domnul Ciolacu și PSD. „I-a fost încredințat, culmea, portofoliul cu domeniile la care România stă cel mai prost. Practic, dacă va face treabă bună, ceea ce îi doresc în mod sincer, doamna Mînzatu va reuși exact ceea ce domnul Ciolacu și PSD nu au reușit – și de fapt nici nu s-au străduit – în ultimii 30 de ani în România”, susține Vlad Voiculescu.

Iulian Bulai, deputat și lider de grup ALDE în Consiliul Europei: „Marcel Ciolacu a arătat încă o dată că nu este respectat în Europa. A adus României un portofoliu slab, fără atribuții clare. Voi pune întrebări în Comisia pentru afaceri europene pentru a înțelege cum s-au desfășurat aceste negocieri și de ce România a fost marginalizată. Ciolacu trebuie să răspundă pentru acest eșec”.

Material susținut de USR

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)