Țara din Europa unde salariul mediu este de 6.118 de euro pe lună. Cerințele pe care oamenii trebuie să le îndeplinească pentru a se angaja

Țara din Europa unde salariul mediu este de 6.118 de euro pe lună. Cerințele pe care oamenii trebuie să le îndeplinească pentru a se angaja
Foto: Pixabay.com

Din România pleacă tot mai mulți oameni în căutarea unui trai mai bun prin alte țări europene, iar Luxemburgul a devenit una preferată de ei. Țara este cunoscută pentru economia puternică și un nivel ridicat de viață, oferă salarii bune, dar și stabilitate.

Ce salarii sunt în Luxemburg

Portalul Eures arată că în Luxemburg sunt mii de locuri de muncă disponibile, iar pentru unele posturi nu sunt necesare diplomele de calificare. Cei care au cel puțin 10 ani de experiență profesională sau un certificat se pot considera muncitori calificați, ceea ce înseamnă că au șanse mai mari de a-și găsi un loc de muncă bine plătit. Salariul minim pentru un muncitor calificat este de 3.085 de euro, iar pentru cei necalificați este de 2.570 de euro, informează Cancan.

Luxemburgul este renumit și pentru rata scăzută a șomajului, devenind un alt avantaj pentru a lucra în această țară.

Salariul mediu anual este de circa 73.000 de euro, adică peste 6.000 de euro pe lună. Deși costul vieții este ridicat, salariile sunt și ele pe măsură. În plus, calitatea vieții este un alt atuu care atrage românii.

Cerințe de îndeplinit

Dar, cei care vor să meargă să lucreze în Luxemburg trebuie să știe că deși nu se cere să se cunoască limba franceză, germană sau luxemburgheză, este necesar totuși să fie câtuși de puțin familiarizați de ele. Franceza este limba administrației publice, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru cei care o vorbesc. În orice caz, majoritatea cetățenilor vorbesc engleza, iar procesul de adaptare va fi mai ușor.

Românii care vor să plece în Luxemburg să lucreze nu au nevoie de prea multe acte, ci de un certificat de înregistrare eliberat de municipalitatea locală, fără să fie nevoie de viză, pentru o ședere de peste trei luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)