Răzvan Avram, moderatorul emisiunii „Bon Chef” l-a avut ca invitat în emisiunea de la B1TV pe Radu Rughiniș, vânător de fruncte de pădure și pasionat de ciuperci.
Acesta a vorbit despre povestea trufelor și de unde provin ele.
„Trufele nu au ajuns la noi, ci au fost aici dintotdeauna. Ele au fost descoperite cu mult timp în urmă, există atestate, dar sub alte denumiri.
La momentul în care Casa Regală din România a adus în țară bucătari chefi din vestul Europei au descoperit că există și aici aceleași trufe pe care le găsesc în anumite regiuni din Europa.
Adunarea trufelor este o vânătoare, să spunem, fără sânge.
Vânătoarea se datorează faptului că se merge cu un câine. Acesta le identifică după miros.
Peste tot în Europa, la Casa Regala, s-au identificat menu-uri de excelență. În anumite ingrediente, trufa fiind asociată cu astfel de menu-uri. Este un produs greu de găsit și, automat scump, mai ales pus în valoare în anumite rețete deosebite.
Trufa se regăsește în primul rând în anumite restaurante care vor să se pună în valoare și să devină un restaurant emblematic”, a povestit Radu Rughiniș despre istoria trufelor.
Istoria trufelor în România. Radu Rughiniș: Adunarea lor este o vânătoare, să spunem, fără sânge
#DIRECT_ONE_fx8v0v#