Vladimir Putin a dat ordin de creștere a efectivelor pentru armata rusă. Câte milioane de soldați se așteaptă președintele rus să trimită pe front

Vladimir Putin a dat ordin de creștere a efectivelor pentru armata rusă. Câte milioane de soldați se așteaptă președintele rus să trimită pe front
Sursa Foto: Hepta.ro/ Gavriil Grigorov / Sputnik

Vladimir Putin a semnat un decret luni, 16 septembrie, privind creșterea efectivelor armatei ruse cu încă 180.000 de soldați, până la 1,5 milioane în data de 1 decembrie 2024. Este vorba de a treia decizie de acest fel luată de liderul de la Kremlin de la începutul războiului din Ucraina.

De la începutul lunii trecute, Rusia se confruntă cu o ofensivă ucraineană pe teritoriul său

Personalul armatei ruse va ajunge astfel la 2,38 milioane de persoane, inclusiv cel administrativ, potrivit aceluiaşi decret, citat de agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

Putin, care a lansat oficial războiul din Ucraina pe 24 februarie 2022, a dispus de asemenea guvernului să aloce fondurile necesare creşterii efectivelor armatei ruse.

Ultimul decret de acest fel emis de Vladimir Putin datează din decembrie 2023, când efectivele armatei ruse au crescut cu aproape 170.000, după ce ordonase în august 2022 creşterea lor cu 137.000 de soldați.

De asemenea, în septembrie 2022, Putin a ordonat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti pentru susţinerea agresiunii militare împotriva Ucrainei. Armata rusă ar avea circa 700.000 de soldați desfășurați pe frontul din Ucraina, anunță Libertatea.

Dar, de la începutul lunii trecute, Rusia se confruntă cu o ofensivă ucraineană pe teritoriul său, și anume în regiunea Kursk. Noul decret privind extinderea efectivelor armatei ruse vine în timp ce Putin amenință NATO cu un „război direct” cu Rusia dacă Ucraina va fi lăsată să folosească arme occidentale împotriva unor ținte militare din teritoriul rus.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski insistă pe lângă puterile occidentale, în special SUA și Regatul Unit, să permită utilizarea rachetelor americane ATACMS și britanice Storm Shadow împotriva obiectivelor militare din teritoriul Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)