Imagini cu calea ferată între Galați și Bârlad, care a fost grav afectată de inundațiile catastrofale. În unele zone e distrusă complet! Pagubele sunt uriașe

Imagini cu calea ferată între Galați și Bârlad, care a fost grav afectată de inundațiile catastrofale. În unele zone e distrusă complet! Pagubele sunt uriașe
Sursa foto: Facebook / @Tudose Dumitru

Inundațiile au creat pagube în mai multe locuri din zona Moldovei.

De asemenea, linia de cale ferată care face legătura între Galați și Bârlad a fost grav afectată pe o porțiune de cinci kilometri din cauza ploilor torențiale și viiturilor din ultimele zile.

„Personalul de specialitate este permanent pe teren pentru asigurarea condițiilor optime de trafic”

Din păcate, persoanele care călătoreau zilnic pe acest traseu trebuie acum să găsească alte rute alternative pentru a se deplasa. Momentan, autoritățile nu știu când vor putea începe reparațiile la calea ferată.

„Secția CF neinteroperabilă Berești – Târgu Bujor – Galați (gestionar de infrastructură fiind Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă SRL), rămâne închisă din cauza aluviunilor aduse de ploaia torențială. Teoretic, gestionarul de infrastructură ar trebui să suporte costurile refacerii căii ferate după retragerea apelor din zona calamitată. Personalul de specialitate este permanent pe teren pentru asigurarea condițiilor optime de trafic, dar și pentru verificarea nivelului apelor, astfel încât circulația trenurilor să poată fi reluată în condiții normale, în cel mai scurt timp de la retragerea apelor din zona căii ferate”, a precizat Roberta Cătănescu, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură, pentru G4Media.

Cai ferate, afectate de viituri

Totodată, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galaț a confirmat informația și a spus ce zone sunt afectate de viituri.

„Între Stoicani (n.r. județul Galați) și Vaslui sunt 60 de kilometri de cale ferată, din care sunt cinci kilometri afectați de cale ferată. În anumite zone sunt afectați 100 de metri de cale ferată, în altă zonă 200 de metri, iar traficul feroviar este suspendat”, a declarat căpitanul Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112