Thailanda: Un pui de hipopotam, devenit vedetă pe internet, atrage un număr mare de vizitatori la zoo

Thailanda: Un pui de hipopotam, devenit vedetă pe internet, atrage un număr mare de vizitatori la zoo
Sursa foto: Pixabay

Cea mai nouă celebritate din Thailanda, puiul de hipopotam „Moo Deng”, reprezintă o adevărată provocare pentru îngrijitorii săi de la parcul zoologic în care este ţinut, aflat la sud de capitala Bangkok, pentru că atrage un flux neaşteptat de mare de vizitatori.

Moo Deng are milioane de fani

Moo Deng, al cărui nume se traduce prin „purceluşul săltăreţ”, are milioane de fani pe reţelele de socializare care urmăresc aventurile ei stângace fermecătoare, scrie Reuters.

„În mod normal, în timpul săptămânii și în sezonul ploios – care este un sezon scăzut – am primi aproximativ 800 de vizitatori în fiecare zi”, a declarat Narungwit Chodchoy, directorul Grădinii Zoologice Khao Kheow din provincia Chonburi.

Dar grădina zoologică primește acum 3.000 până la 4.000 de oameni în zilele lucrătoare și a primit 20.000 de vizitatori în weekend, a spus el – cei mai mulți dintre ei făcând coadă pentru a-l vedea pe Moo Deng.

„Febra Moo Deng înseamnă că ne vom organiza mai bine, astfel încât toți vizitatorii să o poată vedea”, a spus Narungwit.

Puiul de hipopotam are 2 frați

Luni dimineaţă, puiul de hipopotam femelă, cu fălci rozalii, ai cărui fraţi poartă numele „Pork Stew” (tocăniţă de porc, n.r.) şi „Sweet Pork” (purceluş dulce, n.r.), stătea fericită într-un vas cu legume şi alte gustări primite de la îngrijitori.

Bunica lui Moo Deng, Malee, a împlinit recent vârsta de 59 de an şi este cel mai bătrân hipopotam din Thailanda.

„Am plecat de acasă, din Bangkok, de la 6:30 dimineaţa doar pentru a veni să o văd pe Moo Deng”, a declarat pentru Reuters unul dintre vizitatori, Ekaphak Mahasawad, 45 de ani.„Sunt aici doar pentru ea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`