Polițiștii din Galați, intervenții în sprijinul animalelor din zonele inundate

Polițiștii din Galați, intervenții în sprijinul animalelor din zonele inundate
INQUAM_Photos_George_Calin

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi au intervenit în zonele afectate de inundaţii, oferind asistenţă medicală animalelor rănite şi hrană pentru câini şi pisici.

Ce au transmis autoritățile

„În colaborare cu o asociaţie pentru protecţia animalelor, poliţiştii au intervenit în zonele grav afectate, oferind asistenţă medicală pentru animalele rănite, hrană pentru câini şi pisici, şi asigurându-i pe deţinători că animalele lor vor fi protejate. Pentru 12 animale salvate din apele dezlănţuite s-au emis ordine de plasare în adăposturi sigure. În perioada următoare, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi colegii lor din cadrul MAI vor rămâne prezenţi în localităţile afectate de inundaţii, oferind sprijin constant atât pentru oameni, cât şi pentru animalele aflate în dificultate. Aceste acţiuni sunt parte dintr-un efort comun de a aduce alinare şi sprijin comunităţilor afectate de calamităţi”, precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), citat de Agerpres.

Îndemnul autorităților

Totodată, IPJ a transmis că poliţiştii salută iniţiativele asociaţiilor pentru protecţia animalelor care s-au alăturat deja în această misiune de salvare şi îndeamnă şi alte organizaţii să îşi manifeste solidaritatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`