Cod roşu de viituri pe râuri din Galați și Vaslui. Râurile din Moldova vizate de alerte

Cod roşu de viituri pe râuri din Galați și Vaslui. Râurile din Moldova vizate de alerte
Foto: Pixabay.com

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din Moldova, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Astfel, se instituie Codul Roșu, începând de astăzi, 16 septembrie, de la ora 18:00, până marți, 17 septembrie, la ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Vaslui – amonte stația hidrometrică Bârlad (judeţele: Vaslui şi Iaşi) și Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval stația hidrometrică Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

De asemenea, începând de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la ora 18:00 este activ Codul Portocaliu pe anumite sectoare de râuri din județele: Vaslui, Iași, Galați și Botoșani, în bazinele hidrografice: Bârlad, Siret, Prut și Jijia.

Totodată, este în vigoare și Codul Galben, începând de astăzi, de la ora 12:00, până marți, la miezul nopții. Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad, Prut, Siret și Jijia, în județele: Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea și Botoșani.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`