Bătaie în campania electorală în comuna Cârlogani! Doi candidaţi ALDE, agresaţi de contracandidaţii de la PSD

Bătaie în campania electorală în comuna Cârlogani! Doi candidaţi ALDE, agresaţi de contracandidaţii de la PSD
Foto: jurnaldeziarist.blogspot.com

Doi candidaţi la funcţia de consilier local al comunei Cârlogani, Olt, au declarat că au făst bătuți, vineri-seara, aproape de locuința unuia dintre ei, chiar de primarul în funcţie al comunei, candidat PSD, şi de un grup de susţinători ai acestuia, potrivit adevarul.ro.

„În seara zilei de 27 mai, orele 22.30, o echipă a filialei locale Cîrlogani a formaţiunii politice ALDE, formată din Dobrin Daniel Florin şi Oancea Victor, ambii candidaţi ALDE pentru Consiliul Local Cîrlogani, au fost victimele unei agresiuni comise de un grup de huligani, printre care au fost identificaţi primarul şi viceprimarul în funcţie ai comunei Cîrlogani, respectiv Văduva Ionel şi Aflagea Marian, membrii ai partidului PSD. Cei doi candidaţi ai partidului ALDE au fost loviţi cu pumnii şi picioarele, fiindu-le cauzate vătămări corporale şi faciale, iar autoturismul marca Dacia Solenza, cu nr. de înmatriculare AG 63 NAE, cu care aceştia se deplasau, a fost vandalizat, respectiv oglinzi distruse, geam lateral stânga faţă spart, parbriz spart, urme de lovituri şi sânge vizibile pe caroserie“, spune ALDE într-un comunicat de presă.

„Noi am fost împreună în campanie, eu şi aceşti băieţi, iar eu cu puţin timp înainte plecasem spre casă, mă sunase soţia, Acelaşi lucru urma să-l facă şi ei. În acea seară plecasem să verificăm pe unde mai avem afişe, pentru că am comandat 600 de afişe şi nu ştiu dacă mai am 20, mi le-au rupt pe toate. Eu am plecat, iar incidentul s-a petrecut aproape de locuinţa unuia dintre aceşti colegi ai mei. Prima dată au încercat să-i oprească la Monument, însă băieţii au văzut că e vorba de vreo 20 de tineri care-i însoţeau pe cei de la PSD, băieţi care băuseră înainte, aşa că n-au oprit, s-au grăbit spre casă. I-au oprit aproape de casa lui Daniel Dobrin şi, la ieşirea din maşină, au tăbărât pe ei. În Victor Oancea a dat chiar primarul, i-a dat un pumn şi i-a rupt o coastă, avem documentele, avem filmul radiologic de la spital. Mâine (luni – n.r.) vor merge la Medicina Legală pentru certificat medico-legal. Oricum, în Cârlogani este la acest moment o stare de nesiguranţă. Nimeni n-are curajul să zică nimic. Toţi se feresc şi să-i vadă primarul sau altcineva care i-ar putea raporta că au stat de vorbă cu mine“, a declarat Constantin Scorbureanu, candidatul ALDE pentru funcţia de primar al comunei Cârlogani.

Primarul comunei Cârlogani, Ionel Văduva, se declară nevinovat în urma acuzațiilor. „Nu există aşa ceva, poliţia ştie tot, a luat declaraţii la toată lumea. Eu am fost sunat că se rup nişte afişe de către contracandidaţii mei şi m-am dus să văd despre ce e vorba. Mi-au spus că cei de la ALDE au dat cu maşina peste nişte băieţi de-ai mei, eu am sunat poliţia şi am ajuns odată cu şeful de post. N-am lovit pe nimeni, n-aş face niciodată aşa ceva. A venit ambulanţa, băieţii ăştia peste care au dat cu maşina au fost duşi la spital“, a declarat primarul.

Deși primarul Ionel Văduva menţionează trei nume, spunând că aceştia ar fi fost loviţi cu maşina de echipa ALDE şi că ar fi fost transportaţi cu ambulanţa la spital, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Marian Furtună, confirmă preluarea unui singur pacient, care a suferit un politraumatism prin agresiune, însă este vorba de Daniel Dobrin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:16 - Apele Române, precizări despre situația de pe Dunăre. Când va fi atins vârful maxim al viiturii și cât de mare va fi
17:05 - Oncologul din Suceava care lua șpagă pentru a trata bolnavii a fost condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare
16:25 - Ce cumperi, în Germania, cu 350 de lei? O româncă stabilită acolo a mers într-un supermarket și a arătat cât de multe lucruri a achiziționat (VIDEO)
16:17 - Un bărbat din Năvodari și-a legat câinele de mașină și a circulat cu el prin oraș. Poliția din Constanța a deschis o anchetă