Premierul a fost la Pechea, una dintre localitățile lovite de inundații. Marcel Ciolacu i-a îmbrățișat pe localnici și a anunțat noi ajutoare: „E greu să vezi disperarea celor care, peste noapte, au rămas fără agoniseala de o viață!” (FOTO, VIDEO)

Premierul a fost la Pechea, una dintre localitățile lovite de inundații. Marcel Ciolacu i-a îmbrățișat pe localnici și a anunțat noi ajutoare: „E greu să vezi disperarea celor care, peste noapte, au rămas fără agoniseala de o viață!” (FOTO, VIDEO)

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost în localitatea Pechea din județul Galați, zonă afectată sever de inundațiile din acest weekend, și a anunțat noi ajutoare pentru cetățenii păgubiți de calamitate.

Marcel Ciolacu a promis 4 clădiri modulare: „Copiii trebuie să aibă unde să învețe”

Premierul a anunțat că a dispus eliberarea a patru clădiri modulare de la Rezervele Statului astfel încât copiii să poată învăța temporar în ele.

„Astăzi, oamenii cu care am vorbit în localitățile din Galați afectate de inundații mi-au spus că o mare problemă este și cu copiii care nu mai au unde merge la școală.

De aceea, am dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naționale ale Statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăța temporar până când situația revine la normal. Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane și este dotată cu grupuri sanitare.

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, căruia îi mulțumesc încă o data pentru implicare, se va ocupa de amplasarea rapidă a acestor școli temporare.

Copiii trebuie să aibă unde să învețe!”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu: Voi continua să merg în localitățile afectate de inundații

Premierul a precizat că va continua să meargă în localitățile afectate de inundații pentru a vedea care este situația și ce tip de ajutor este necesar.

„E greu să vezi disperarea celor care, peste noapte, au rămas fără agoniseala de o viață! Le mulțumesc tututor celor implicați aici, pe teren! În doar câteva ore a fost ridicată și tabăra de la Slobozia Conachi!

Aceasta se adaugă taberei de la Pechea, ambele pregătite deja pentru a-i prelua pe cei ale căror locuințe și gospodării au fost grav afectate. Am cerut, de asemenea, suplimentarea cu încă 200 a celor 50 de locuințe modulare montate în regim de urgență în zone sigure. Oamenilor cazați temporar aici le vor fi asigurate apa potabilă, alimente și asistență medicală.

Voi continua să merg în localitățile afectate de inundații și să văd cum îi putem ajuta mai mult. Doamne ajută să trecem, cu toții, cu bine și peste această nenorocire!”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`