Cai din toată lumea, la Cupa Shagya Arab, în Buftea. Hubert Thuma: Încercăm prin astfel de evenimente să aducem comunitatea ilfoveană laolaltă (VIDEO)

Cai din toată lumea, la Cupa Shagya Arab, în Buftea. Hubert Thuma: Încercăm prin astfel de evenimente să aducem comunitatea ilfoveană laolaltă (VIDEO)
Image by Alisa Dyson from Pixabay

Două mari evenimente hipice au avut loc în orașul Buftea, în județul Ilfov: Campionatul național, dar și cel internațional de anduranță ecvestră. Organizatorii speră că anul viitor Buftea să găzduiască și campionatul mondial, a relatat Andreea Moraru, la Știrile B1 TV.

S-au aliniat la startul celei de-a 13-a ediții a Cupei Shagya Arab cai din Statele Unite, Ungaria, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite.

„La concurs sunt invitați inclusiv sportivi din România, dar și din afara țării. Premiile, în cupe, în medalii, sunt premii susținute de sponsorii noștri. Atât eu, cât și președintele Consiliului Județean, Thuma Hubert, avem promisiunea față de organizatori că vom fi alături în derularea acestei competiții sportive de anul viitor. Găsim aici un traseu bine pus la punct, cu o bază materială corespunzătoare cerințelor unor standarde de calitate”, a declarat primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol.

Cupa Shagya Arab este cel mai important eveniment sportiv de anduranță ecvestră din România, organizat de Asociația Club Sportiv Shagya încă din anul 2016.

Au fost organizate până acum două campionate balcanice de anduranță ecvestră și mai multe competiții naționale și internaționale.

Datorită rezultatelor remarcabile obținute, Federația Ecvestră Internațională a decis ca organizatorul oficial al campionatului mondial de juniori și tineret de anul viitor să fie Clubul Sportiv Shagya Buftea. Evenimentul va avea loc în luna septembrie 2025.

„La anul va fi o ediție deosebită, o ediție premium. Va fi un concurs internațional și vom avea participanți din foarte multe țări ale lumii. Încercăm prin astfel de evenimente să aducem comunitatea ilfoveană laolaltă și să branduim Ilfovul ca un punct în care se pot organiza multe lucruri frumoase”, a declarat președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`