Rusia, prima reacție la declarațiile lui Erdogan despre Crimeea. Peskov spune că Turcia se află sub „presiunea nedisimulată” a SUA

Rusia, prima reacție la declarațiile lui Erdogan despre Crimeea. Peskov spune că Turcia se află sub „presiunea nedisimulată” a SUA
Foto: Hepta - Sputnik / Sergey Guneev

Rusia nu este deloc de acord cu comentariile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan cum că Peninsula Crimeea ar trebui să se întoarcă sub controlul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vineri, potrivit Reuters.

Prima reacție din Rusia după declarațiile lui Erdogan

Erdogan a declarat în această săptămână că susținerea Turciei pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei este neclintită și că returnarea Peninsulei Crimeea – pe care Rusia a anexat-o ilegal de la Ucraina în 2014 – este o cerință a dreptului internațional.

Întrebat despre afirmațiile președintelui turc, reprezentantul Kremlinului a spus că subiectul Crimeea „intră în categoria dezacordurilor dintre noi și prietenii noștri turci”.

„Aici avem opinii complet divergente. În același timp, nu abandonăm încercările noastre deliberate de a le explica prietenilor și colegilor noștri turci punctul nostru de vedere, poziția noastră”, a continuat Dmitri Peskov.

Turcia e presată de SUA, susține Peskov

Oficialul rus susține că Erdogan este sub presiunea Statelor Unite din cauza relațiilor economice tradițional apropiate dintre Turcia și Rusia.

„Cât despre încercările Turciei de a atenua presiunea SUA, într-adevăr, SUA exercită presiuni nedisimulate asupra Republicii Turce, nu se ferește de intimidare, cu consecințe pentru economia turcă”, a declarat Peskov.

Kremlinul anunța în această săptămână că președintele Vladimir Putin ar putea efectua o vizită în Turcia pentru discuții cu Erdogan odată ce pregătirile vor fi finalizate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:34 - Surse: Fost crainic al clubului Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual un băiat de 16 ani
17:32 - Care este legătura stranie între Andreea Bălan și Andreea Antonescu? „Nu a fost nimic întâmplător în viață”
17:21 - I-au închis microfonul! Diana Șoșoacă, delir antivaccinist în Parlamentul European: „Se pare că nu v-a ajuns plandemia de Covid! Dumnezeu nu e vaccinat” (VIDEO)