Accident de muncă în Botoșani. Trei muncitori au ajuns la spital după o explozie la un utilaj

Accident de muncă în Botoșani. Trei muncitori au ajuns la spital după o explozie la un utilaj
Sursa foto: Shutterstock

Un accident de muncă a avut loc în Botoșani, iar trei angajați de la o firmă de salubrizare a Consiliului Local Botoșani au ajuns la spital după o explozie la un utilaj.

Cum s-a produs accidentul de muncă

Ei se aflau în timpul programului de muncă și încercau să repare un autocompactor cu un aparat de susudră, informează Adevărul.

Incidentul s-a produs într-un garaj la o firmă de salubrizare a municipiului Botoșani. Trei bărbați cu vârstă între 50 și 60 de ani, cu experiență, au vrut să repare un utilaj de salubrizare, o mașină de gunoi clasică prin intermediul unui aparat de sudură. În momentul în care au utilizat aparatul de sudură s-a produs o explozie puternică, iar cei trei muncitori au ajuns la spital cu arsuri de gradul I și II.

Accidentul s-a produs dintr-o eroare umană

Din primele investigații se pare că pe țeavă au rămas vapori de gaz, iar în grabă nu au mai verificat utilajul.

„Din păcate vorbim de o eroare umană. Starea lor nu este gravă, din câte ne-am interesat noi, dar vorbim de oameni cu experiență, care, din punctul meu de vedere, nu aveau voie să facă o greșeală de genul acesta. Ei sudau la autocompactoare și lucrau cu furtune hidraulice. Explozia a fost produsă probabil de de uleiul hidraulic”, a declarat Gabriel Tănasă, directorul firmei de salubrizare.
Cazul a intrat și în atenția inspectorilor ITM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:59 - Un bărbat şi o femeie din Ilfov, cercetaţi după ce ar fi incendiat o locuinţă şi ar fi furat banii din imobil
11:54 - Demi Moore spune că după ce a primit 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease” a fost atacată pentru că ar fi câștigat la fel ca bărbații actori
11:48 - Radu Drăgușin, criticat de presa din Anglia după neatenția de la golul primit de Tottenham: „Părea ruginit”
11:36 - Un avion al companiei Delta Airlines s-a depresurizat. „Mi-am atins urechea şi am văzut sânge țâșnind”
11:23 - PSD decide luni dacă susține amendamentul care i-ar permite lui Iohannis să candideze la parlamentare. Mihai Tudose: I-a dat serviciu lui Ciucă de câteva ori și Ciucă îi întoarce acum favoarea (VIDEO)
11:09 - Nintendo dă în judecată o firmă de jocuri video pentru jocul Palworld supranumit „Pokemon cu arme”
11:05 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Nicușor Dan: „Vom crea o conectare intituțională între Primăria Generală și Guvernul României” (VIDEO)
11:03 - Un elev de 10 ani de la școala japoneză din China a murit după ce a fost înjunghiat
10:59 - Nicușor Dan, despre planșeul Unirii: Anticipăm că nu va fi nevoie de blocarea traficului prin pasaj / Pasajul Lujerului, Pasajul Obor și podul de pe București-Ploiești sunt mai rele / Inadvertență în documentația depusă de PS4 (VIDEO)
10:46 - 7 judeţe intră sub cod galben de ploi până la ora 21. Zonele vizate de averse însemnate cantitativ