Leacul care te scapă de viroze. Lidia Fecioru a explicat totul pas cu pas: „Este bun, în special, în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii”

Leacul care te scapă de viroze. Lidia Fecioru a explicat totul pas cu pas: Este bun, în special, în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii
Sursa Foto: Facebook/ Lidia Fecioru

Odată cu venirea toamnei, vine și sezonul virozelor. Lidia Fecioru a dezvăluit ce leac are pentru a te trata de răceală.

Băutura care te scapă de răceală

Această băutură este numai bună pentru a te vindeca într-un mod natural, fără medicamente. Mai precis, este vorba despre sucul de ceapă. Proprietățile medicinale ale cepei sunt recunoscute de mii de ani.

Conform unui mit, sportivii din Grecia Antică ar fi folosit ceapa pentru a-și purifica sângele, în timp ce medicii medievali și tradiționali au prescris-o pentru a ajuta la tratarea durerilor de cap, a bolilor de inimă și a rănilor bucale.

Leacul recomandat de Lidia Fecioru

Cu toate acestea, în azul în care contactăm vreo viroză, iată cum putem scăpa de ea.

„Sucul de ceapă este bun în special în tratarea răcelilor și a problemelor respiratorii. Se amestecă sucul de ceapă cu miere, într-o proporție de unu la unu (o lingură de suc de ceapă cu o lingură de miere), și se consumă de trei ori pe zi, după masă, timp de zece zile pentru a vedea rezultate.

Acest amestec ajută la curățarea bronhiilor, la reducerea tensiunii arteriale și la eliminarea nisipului din rinichi. De asemenea, pentru decongestionarea nazală, se ia un bețișor de urechi şi se înmoaie în suc de ceapă pentru a unge interiorul nasului.”, a explicat Lidia Fecioru la Antena3, potrivit Click.

Ceapa are extrem de multe beneficii. Este bogată în vitamina C și ajută la reglarea sănătății imunitare, a producției de colagen și a absorbției fierului. Totodată, este și un antioxidant puternic care ar putea ajuta la protejarea celulelor de moleculele instabile și dăunătoare numite radicali liberi.

Ceapa conține și vitamine, cum ar fi vitamina B, inclusiv folat, și vitamina B6. Ele au niște roluri cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă. Conțin și o cantitate mare de quercetină, un flavonoid antioxidant și antiinflamator care poate ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`