Greșeli în taloanele de pensii primite de români, după recalculare. Ce au sesizat pensionarii? Anunțul făcut de Casa de Pensii

Greșeli în taloanele de pensii primite de români, după recalculare. Ce au sesizat pensionarii? Anunțul făcut de Casa de Pensii
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În urma procesului de recalculare a pensiilor au apărut tot felul de erori/probleme.

Ce precizări a făcut Casa Naţională de Pensii

Casa Naţională de Pensii (CNPP) a făcut câteva precizări, pentru a-i liniști pe pensionarii care au primit decizia de recalculare, cu pensia mărită, apoi au primit talonul de pensie aferent lunii august, cu suma mai mică.

Problemele apărute au fost identificate şi vor fi remediate în cel mai scurt timp, urmând ca pensionarii să primească sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi, este mesajul transmis de către Casa Naţională de Pensii, informează Știrile Pro TV.

„Procesul de recalculare a reprezentat cea mai amplă reformă a sistemului public de pensii ce vizează recalcularea tuturor pensiilor în plată, la data de 31.08.2024, impactând cca 4,6 milioane de pensionari. În această perioadă, odată cu transmiterea deciziilor de recalculare și a taloanelor de pensie, au apărut unele neconcordanțe”, conform unui anunț făcut, miercuri seara, de către Casa Națională de Pensii Publice.

„Aceste disfuncționalități au fost identificate și vor fi remediate în cel mai scurt timp”

CNPP face referire, în special, la pensionarii cărora le-a ajuns talonul de plată cu pensia aferentă lunii august 2024, deși primiseră deja decizia de recalculare, care cuprindea un venit mai mare.

„Aceste situații izolate au fost determinate de perioada foarte scurtă avută la dispoziție pentru emiterea a peste 4,6 milioane de decizii. Aceste disfuncționalități au fost identificate și vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, urmând ca pensionarii să primească sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi”, a mai adăugat Casa Națională de Pensii Publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`