Belarus acuză Pokemon că ar fi un instrument de spionaj occidental. Exemplul oferit de un oficial de la Minsk

Belarus acuză Pokemon că ar fi un instrument de spionaj occidental. Exemplul oferit de un oficial de la Minsk
Image by Stefan Schweihofer from Pixabay

Un oficial din Ministerul bielorus al apărării a acuzat cândva popularul joc Pokemon Go că ar fi un instrument al serviciilor occidentale de informații, relatează Politico.

Pokemon Go, acuzat de Belarus că ar fi un instrument de spionaj

Alexander Ivanov, șeful departamentului pe probleme ideologice din minister, susține că jocul a fost folosit pentru a aduna informații despre aviația bielorusă în apropiere de Minsk, în urmă cu aproape un deceniu, când Pokemon Go își atingea apogeul popularității.

„Unde credeți că erau cei mai mulți Pokemon la acea vreme? Pe teritoriului bazei aeriene 50, unde se află pista, unde se află o mulțime de echipament de aviație militară. Acolo au fost cei mai mulți Pokemon. Nu este asta o colectare de informații?”, a declarat Ivanov pentru presa din Belarus.

Ivanov a adus Pokemon Go în discuție când se vorbea despre obiectele care ar fi putut fi vizate de spioni.

Jocul a fost lansat de către un dezvoltator american în 2016

Pokemon Go este un joc cu realitate augmentată, care a fost lansat în 2016 și care le permite milioanelor de utilizatori să își folosească smartphone-urile pentru a captura Pokemoni digitali (animale fictive cu superputeri) în lumea fizică.

Jocul le promitea noilor utilizatori că „Pokemon pot fi găsiți în fiecare colț al lumii”.

La bază, Pokemon este o franciză media japoneză care a fost lansată în 1996 și cuprinde jocuri video, cărți de joc și un show TV.

Rusia, aliată a Belarusului, avertiza din 2016 că jocul reprezintă un risc de securitate, iar presa rusă susținea că ar fi vorba despre o operație CIA. Niantic, dezvoltatorul american al aplicației, nega că Pokemon Go ar fi un instrument de spionaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`