Unde se află cel mai modern liceu din România? Orașul în care se află nu are niciun șomer

Unde se află cel mai modern liceu din România? Orașul în care se află nu are niciun șomer
Sursa foto: Pixabay

Cel mai modern liceu din România se află într-un oraș în care nu există niciun șomer. Liceul are dotări de ultimă generație, iar clasele și laboratoarele au aparatura necesară elevilor.

Unde se află liceul

În orașul Sebeș, din județul Alba, se află Liceul Tehnologic, care este cea mai modernă instituție din România. Construcția fațadei liceului a durat doi ani, iar pe 9 septembrie, 1.000 de elevi au ajuns la unitatea de învățământ modernizată, conform click.ro. 

De ce dotări dispune liceul

Clădirea dispune de sisteme panouri fotovoltaice, laboratoare, sală de sport și un amfiteatru, are dotări spectaculoase.

„Avem o clădire care are facilități pentru persoane cu dizabilități, are o autonomie energetică pentru că este capabilă să fie încălzită cu gaz, dar în același timp folosim și celule fotovoltaice, folosim pompe de căldură. Avem senzor pe ceea ce înseamnă sistemul de iluminat astfel încât, atunci când nu există persoane în clasa, sistemul de iluminat se stinge automat tocmai pentru a avea o eficiență energetică a clădirii. De asemenea, avem un aport de aer proaspăt automat, astfel încât nu este nevoie să deschidem geamurile, să putem aerisi o sală de clasă, ea se aerisește automat prin sistemul existent. Totodată, jaluzele automate, avem facilitarea unei amfiteatru, avem spații generoase, pentru spațiile comune, sisteme de supraveghere inteligente care asigură siguranța elevilor”, a transmis primarul din Sebeș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)