Aprovizionarea magazinelor din București, interzisă la orele de vârf. Viceprimar: „Un interval ar fi 07:00 – 10.00”

Aprovizionarea magazinelor din București, interzisă la orele de vârf. Viceprimar: „Un interval ar fi 07:00 – 10.00”
Foto simbol: Pixabay

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a declarat că în curând ar putea intra în vigoare proiectul care presupune aprovizionarea magazinelor din București doar în anumite intervale orare.

„Un interval ar fi 07:00 – 10.00”

Acesta a declarat, în cadrul unei emisiuni, că măsura va fi luată pentru diminuarea traficului.

„Ca măsuri de diminuare a traficului avem câteva. Una am promovat-o la începutul acestei veri. Iar acum, cu venirea toamnei, vom finaliza dezbaterea. Este vorba de aprovizionarea în anumite intervale orare. În intervalul orar de 07:00 – 10:00 dimineața, când e cea mai mare aglomerație, și orele 16.00 și 19.00 când toată lumea pleacă să-și ia copilul de la școală, sau pleacă acasă. În aceste intervale trebuie să stea în trafic doar acele mașini care sunt necesare propriului transport. Prin această măsură pe care noi o gândim, și am pus-o în dezbatere publică, gândim limitarea transportului de deșeuri. Vorbim de mașinile de gunoi, care să nu mai fie în trafic în acele intervale orare”, a declarat Stelian Bujduveanu, scrie Gândul.

Oficialul a mai menționat că cei care vor încălca regulile vor fi sancționați.

„Să nu mai fie mașinile care fac transport de mărfuri în acel interval. În primul rând, ai o categorie de tonaj, pe care o poți monitoriza, în funcție de gabaritul mașinii, iar interdicțiile aplicate se sancționează prin amenzi. În ceea ce privește mașinile de transport mărfuri, toate acestea sunt declarate în vederea transportului de mărfuri”, a transmis el.

Aprovizionare doar pe timpul nopții

Amintim că, inițial, în proiectul care a intrat în dezbatere publică, se discuta de aprovizionare doar pe timpul nopții.

Cu toate acestea, varianta nu ar fi cea mai agreată, asta pentru că multe magazine sunt la parterul blocului, iar manevrele de aprovizionare ar urma să deranjeze locatarii imobilului respectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`