Kelemen Hunor nu e de acord cu amnistia fiscală: Șmecherii iar sunt scutiți. Cei care-și plătesc taxele cu ce sunt vinovați?

Kelemen Hunor nu e de acord cu amnistia fiscală: Șmecherii iar sunt scutiți. Cei care-și plătesc taxele cu ce sunt vinovați?
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Kelemen Hunor, liderul UDMR și candidatul partidului la președinție, a criticat proiectul Guvernului PSD-PNL de amnistie fiscală. Acesta a insistat că nu e corect ca persoanele cu datorii la stat să fie păsuite, chiar premiate pentru asta. În aceste condiții, a punctat Kelemen Hunor, oamenii care-și plătesc taxele normal că se simt păcăliți.

Kelemen Hunor: Nu mai ai încredere în ministrul de Finanțe nici când îți dă „bună ziua”

De altfel, președintele UDMR a criticat în general politica economică a Guvernului.

„Să te trezești cu deficitul (bugetar) spre 8%, cu o grămadă de chestiuni care nu sunt OK în buget, facturi care stau și așteaptă, miniștri de

Finanțe care vin cu Ordonanțe și proiecte care n-au legătură cu realitatea economică…

La un moment dat vine Guvernul și-ți dă o amnistie. Degeaba spune Boloș că e ultima… Am ajuns în situația în care, dacă ministrul de Finanțe îți dă ”bună ziua”, nu-l crezi”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Kelemen Hunor nu e de acord cu amnistia fiscală

În opinia sa, amnistia fiscală decisă recent de Guvern încurajează neplata taxelor, îi premiază pe datornici și îi umilește pe oamenii corecți, care până acum și-au plătit taxele.

„Cei care au fost șmecheri iar sunt scutiți… Oamenii sunt extrem de nervoși, mai ales cei care sunt corecți și-și plătesc taxele.

Uitați-vă dacă e normal să promiteți scutiri de taxe… Atunci, eu nu înțeleg normalitatea!

Oamenii se simt umiliți în fiecare zi. Spun ”OK, eu, care am plătit taxele, cu ce sunt vinovat? Trebuie să nu plătesc?”. Cum poți să nu plătești taxele ani în șir, să aduni sute de milioane datorie și nimeni să nu te deranjeze?

Când instituțiile te tratează atât de diferit, asta nu e normalitate!”, a insistat Kelemen Hunor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi