Ce alimente congelate nu sunt recomandate a fi consumate: „Cresc riscul de boli cardiovasculare și diabet”

Ce alimente congelate nu sunt recomandate a fi consumate: „Cresc riscul de boli cardiovasculare și diabet”
Sursă foto: Pixabay

Alimentele congelate sunt o variantă rapidă de masă, pentru că sunt ieftine și se găsesc mai ușor. Totuși, acestea ar trebui consumate în cantități reduse, din cauza riscului crescut de boli.

Ce alimente ar trebui să le evităm

Nutriționista Signe Svanfeldt, de la Lifesum, a explicat pentru publicația „The Sun”, care sunt alimentele din supermarket care pot contribui la sănătatea noastră, dar și cele pe care ar trebui cel mai bine să le evităm, deoarece ne pot cauza probleme de sănătate dacă sunt consumate în cantități mari, potrivit adevărul.ro. 

„Există o mulțime de opțiuni grozave, pline cu nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure. Cu toate acestea, există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat. Ar trebui să ne propunem să le mâncăm în cantități mai mici, deoarece s-a demonstrat că un aport ridicat de aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a precizat Signe Svanfeldt.

Care sunt alimentele congelate care ar trebui evitate

Nutriționista a explicat care sunt alimentele congelate care ar trebui să fie consumate cât mai puțin. „Acestea sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate, care dacă sunt consumate în cantități excesive sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a spus Signe.

Printre produsele de pe lista nutriționistului se numără pizza și produsele de patiserie, care sunt bogate în grăsimi saturate. „Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare și adaos de zahăr, care ar putea crește riscul de diabet de tip 2 și obezitate”, a adăugat ea.

Cârnații sunt și ei pe lista alimentelor ce ar trebui evitate, deoarece sunt bogați în grăsimi saturate, precum și în sodiu. De pe lista alimentelor congelate de evitat nu lipsesc nici cartofii prăjiți sau plăcintele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)