Mircea Geoană a dedicat medalia primită de la NATO „tinerelor și tinerilor din România”: „Vreau să spun că eu sunt mândru de voi!” (VIDEO)

Mircea Geoană a dedicat medalia primită de la NATO „tinerelor și tinerilor din România”: „Vreau să spun că eu sunt mândru de voi!” (VIDEO)
Captură Video B1 TV

Mircea Geoană a primit, marți, Ordinul NATO „Serviciul Merituos” pentru activitatea sa în funcția de secretar general adjunct al alianței. Acesta a dedicat medalia „tinerelor și tinerilor din România”.

Mircea Geoană, declarații după ce a fost decorat de NATO

„Această distincție mă onorează și sper ca exemplul meu să fie o inspirație pentru voi, să lăsați orice complex de inferioritate deoparte, să munciți, să investiți în voi, să reprezentați cu mândrie țara noastră și sunt convins că, în anii care vin cineva din țara noastră va ocupa poziții chiar și mai înalte de cea pe care am ocupat-o eu”, a declarat Mircea Geoană.

Acesta s-a adresa apoi românilor cu care a lucrat la NATO în cei cinci ani de mandat: „Am lucrat împreună și știu că pe mulți dintre voi v-am făcut mândru pentru că am ocupat această poziție. Vreau să spun că eu sunt mândru de voi, de tinerii noștri, de tinerele noastre, de diplomații noștri, militarii noștri, toți cei care lucrează aici, în NATO. Suntem o națiune respectată și influentă în NATO și sunt extrem de mândru să fi lucrat împreună. Și vreau să vă rog un singur lucru să ducem această cultură a unei Românii profesioniste și în cultura de acasă”.

De ce a fost decorat Mircea Geoană de către NATO

În cadrul ceremoniei, un oficial NATO a explicat de ce Mircea Geoană a fost decorat de alianță: „E primul secretar general adjunct al NATO care s-a alăturat alianței din partea Europei Centrale și de Este și a fost un membru deosebit al alianței. S-a distins ca un lider, un manager de criză, un campion al inovației și un promotor al parteneriatelor NATO. Dl Geoană a reușit să transforme abordarea NATO față de inovare și pentru transformarea digitală NATO. A menținut tradiția alianței printr-o contribuție echilibrată, pe care a dus-o el însuși, și a câștigat respectul și recunoștința tuturor celor din alianță”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis