Care este cel mai importat aliment la noi în țară? Provine din Spania și a costat până acum 500 de milioane de euro

Care este cel mai importat aliment la noi în țară? Provine din Spania și a costat până acum 500 de milioane de euro
Sursa Foto: Freepik

Potrivit ultimelor statistici, România a dat 72 miliarde de euro pe importuri în primele șapte luni ale anului 2024. Din numărul total de importuri, 10% îl reprezintă alimentele.

Care este produsul cel mai importat la noi în țară

În primele șapte luni ale anului 2024, România a importat carne de porc din Spania în valoare de 500 de milioane de euro. Țara noastră a importat și legume, fructe, brânzeturi şi lactate din aceeași țară, iar conform statisticilor de anul trecut, România a importat alimente în valoare de 600 de euro pe locuitor, conform observatornews.ro. 

Confoorm datelor INS, românii importă diverse obiecte de la alții, de la mâncare la îmbrăcăminte, componente auto, maşini sau medicamente. În primele șapte luni, țara noastră a făcut importuri în valoare de peste 72 de miliarde de euro, iar sectorul care a fost în vârful clasamentului a fost cel auto, cu 5 miliarde de euro. Pe medicamente s-au cheltuit 2 miliarde de euro, iar pe telefoanele inteligente 1 miliard de euro.

Care este diferența deficitul comercial la noi în țară

În timp ce alegem să importăm diverse obiecte și alimente de la alții, am reușit să exportăm mărfuri de 54 de miliarde de euro. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre ce exportăm şi ce importăm, este, după primele şapte luni, de 18 miliarde de euro, cu 15 procente mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`