Ciolacu, despre dronele rusești intrate în spațiul nostru aerian: „Dacă aveau o ţintă pe teritoriul României, normal că ţara noastră ar fi intervenit” (VIDEO)

Ciolacu, despre dronele rusești intrate în spațiul nostru aerian: „Dacă aveau o ţintă pe teritoriul României, normal că ţara noastră ar fi intervenit” (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, la debutul ședinței de Guvern de luni, că autoritățile au avut o reacție în timp real la dronele ruseşti care au intrat în spaţiul nostru aerian și că au monitorizat situaţia cu ajutorul avioanelor F-16.

Ciolacu, despre dronele rusești intrate în spaţiul nostru aerian

Șeful Guvernului a mai spus că dronele rusești nu au avut ţinte în România, așa că nu s-a impus ca ţara noastră să intervină.

„Dacă dronele aveau o ţintă pe teritoriul României, normal că ţara noastră ar fi intervenit”, a dat asigurări Ciolacu.

În opinia sa, intrarea dronelor în spațiul aerian al altor țări e o provocare din partea Rusiei, care vrea să testeze capacitatea de reacție a acestor state.

Reacția NATO la încălcarea spațiului aerian românesc de către dronele rusești

Luni, NATO a condamnat incidentele din weekend, când drone ale Rusiei au încălcat spațiile aeriene ale României și Letoniei.

„Deși nu avem informații care să indice un atac intenționat al Rusiei împotriva aliaților, aceste acțiuni sunt iresponsabile și potențial periculoase”, a transmis Mircea Geoană, secretarul general ajunct al NATO, într-o postare pe platforma X.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)